Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΙΝΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ; «Η χώρα μπήκε σε έναν νέο κύκλο αίματος και βίας, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι πολύ βαρύς και πιο σοβαρός από τον προηγούμενο κύκλο που κράτησε 25-27 χρόνια. Είναι νέοι στον χώρο, που αποφάσισαν να συγκροτήσουν δολοφονικές οργανώσεις και να σκοτώνουν κόσμο. Τίποτα άλλο. Οποιος λέει κάτι άλλο, είτε θέλει να αποπροσανατολίσει είτε είναι αφελής. Η υπόθεση αυτή είναι πιο επικίνδυνη από τις παραδοσιακές οργανώσεις, τη 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ, είναι πιο δολοφονική και θα βάλει σε μεγαλύτερες περιπέτειες τη χώρα και θα χαθούν περισσότερες ζωές (ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε «Alpha 98,9» / ΕΘΝΟΣ).

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΖΟ; «Το ερώτημα είναι τι κάνεις για να αντιμετωπίσεις τις αδυναμίες που όλοι μαζί διαπιστώνουμε. Εδώ σε θέλω κάβουρα... Και κυρίως τι είναι διατεθειμένες να κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις που (υποτίθεται) φέρουν τη βασική ευθύνη λειτουργίας της δημοκρατίας μας. Ξέρετε τι θα κάνουν; Τίποτα! Απολύτως τίποτα! Η Δεξιά επειδή αν μπορούσε να κάνει κάτι θα το είχε ήδη κάνει. Το ΠαΣοΚ επειδή περιμένει τις εκλογές. Και η Αριστερά επειδή θεωρεί (για να δανειστώ την έκφραση του Ριζοσπάστη) ότι όλα αυτά δεν είναι παρά αφορμές για να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ετσι, άπρακτοι και άβουλοι, θα περιμένουμε όλοι μαζί το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, την επόμενη ληστεία και την επόμενη πυρκαϊά» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΑΣΧΕΤΟ; «Στόχος είναι να αποφευχθεί η επανάληψη στο μέλλον της κατακλυσμικής αλληλουχίας γεγονότων που παρέσυρε (και) την ευρωπαϊκή οικονομία στην ύφεση (...) Προβλέπεται η δημιουργία ευρωπαϊκού Συστήματος Αρχών Εποπτείας που θα παρακολουθεί την πορεία συγκεκριμένων εταιρειών από εκείνες που όπως λέγεται δεν μπορεί να επιτραπεί να χρεοκοπήσουν» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ