Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... με τριπλή απώλεια

...Οσον αφορά την αναγεννητική θεραπεία, λένε πάλι οι σοβαροί επιστήμονες, αυτό έχει σχέση με τη «φιλολογία των βλαστοκυττάρων» και την ανάπτυξη της επιστήμης της επόμενης δεκαετίας. Ομως και σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λήψη των βλαστοκυττάρων είναι απ' το μυελό των οστών, κάτι που εφαρμόζεται και σήμερα.

Οπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, σε παγκόμιο επίπεδο έχουν ανακοινωθεί 30.000 μεταμοσχεύσεις με βλαστοκύτταρα απ' τον πλακούντα. Γι' αυτές υπάρχουν δημοσιεύσεις μόνο για 15 αυτόλογες (δηλαδή από τον ίδιο τον άρρωστο) και ανακοινώσεις για άλλες 135 αυτόλογες μεταμοσχεύσεις. Οι υπόλοιπες 29.850 μεταμοσχεύσεις ήταν ετερόλογες. Δηλαδή τα μοσχεύματα πάρθηκαν από δημόσιες τράπεζες.

Διατηρώντας τα κύτταρα αυτά σε ιδιωτική τράπεζα, υπάρχει τριπλή απώλεια: Για τον ίδιο το δότη, καθώς είναι απίθανο να χρησιμοποιηθούν απ' τον ίδιο. Για έναν άρρωστο που έχει ιστοσυμβατότητα με το δότη, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το μόσχευμα. Για τους γονείς, γιατί πληρώνουν χαράτσια διατήρησης των μοσχευμάτων, χωρίς αντίκρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ