Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συγκέντρωση καταγγελίας ενάντια στον αντικομμουνισμό
  • Στα Προπύλαια, την Τρίτη 23 Ιούνη στις 7 το απόγευμα
  • ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθήνας συναποφάσισαν τη διοργάνωση αντικομμουνιστικής έκθεσης

Συγκέντρωση καταγγελίας, ενάντια στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό που προωθεί και ο Δήμος της Αθήνας - με την αγαστή συνεργασία των παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, η Κομματική Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Αθήνας της ΚΝΕ, στα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθήνας, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου, οι πρεσβείες Τσεχίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας και Σλοβακίας (κρατών - μελών του «Visegrad Group»), σε συνεργασία με τις πρεσβείες Βουλγαρίας, Γερμανίας και Ρουμανίας, μαζί, φυσικά, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, συνδιοργανώνουν έκθεση, «αφιερωμένη στην 20ή επέτειο της πτώσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων». Τίτλος της έκθεσης θα είναι «20 χρόνια Ελευθερίας και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης».

Σε αυτήν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις του δήμου - πλην, φυσικά, της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» - αφού, όχι μόνο έδωσαν στέγη, και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στην αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης», αλλά επιπλέον, πίστωσαν και το κονδύλι των 4.875 ευρώ για τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και επιλογή του υλικού για την έκθεση (σ.σ.: στο ποσό περιλαμβάνεται και η διοργάνωση μιας ακόμη έκθεσης).

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Visegrad Group» ιδρύθηκε το 1991 με τη συμμετοχή έγκριτων αντικομμουνιστών, όπως του Λεχ Βαλέσα από την Πολωνία, του Γιόζεφ Αντάλ από την Ουγγαρία και του Βάτσλαβ Χάβελ από την τότε ενωμένη Τσεχοσλοβακία. Βασικός στόχος - όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα - για την ίδρυσή του, ήταν «η θέληση να εξαλείψει τα υπολείμματα του κομμουνισμού στην Κεντρική Ευρώπη»!

Σε αυτήν την αντικομμουνιστική λίγκα, ο Δήμος της Αθήνας και οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν το δημοτικό χώρο για να διοργανώσει την αντικομμουνιστική του διαστρέβλωση και προπαγάνδα. Βέβαια, αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Δήμος Αθήνας δίνει τα αντικομμουνιστικά του διαπιστευτήρια, αφού παλιότερα είχε ...τιμήσει τον Τσέχο Πρόεδρο που η κυβέρνησή του είχε θέσει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας.

Την ενέργεια του Δήμου Αθηναίων (ΝΔ) και των Δημοτικών Παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που τη στηρίζουν, με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης «20 χρόνια Ελευθερίας και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζει το ΚΚΕ στον Πειραιά. Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία με τη δράση τους να βάλουν φραγμό στην αντικομμουνιστική εκστρατεία.

Πρόκειται για τις δημοτικές παρατάξεις Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας, η οποία είναι και δημοτική αρχή Νίκαιας, με δήμαρχο τον Στέλιο Μπενετάτο και συνυπογράφει το κείμενο, Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Πειραιά, Δημοτική Παράταξη «Πειραιάς Αναγέννηση», Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού, Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία Ρέντη, Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Κερατσινίου, Δημοτική Παράταξη «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση Δραπετσώνας, Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Αμπελακίων, Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Σαλαμίνας.

Οι δημοτικές παρατάξεις καλούν «τις Δημοτικές Αρχές όλου του Πειραιά να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ενέργεια του Δήμου Αθηναίων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ