Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κοινοί αγώνες Ελλήνων και ξένων εργατών με μηδενική ανοχή στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων:

«Τη στιγμή που στη χώρα μας η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., κλιμακώνει τους διωγμούς και τις απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, ετοιμάζει διαδικασίες ασύλου που θα οδηγήσουν σε ακόμη πιο χαμηλά ποσοστά εγκρίσεων ασύλου από το σημερινό ποσοστό της ντροπής του 1%, τη στιγμή που όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου περιμένουν τη λύση από την ΕΕ που ευθύνεται για το πρόβλημα, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στα 16 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των προσφύγων παγκόσμια, σημειώνοντας αύξηση κατά 40% σε σχέση με το 2008 και κατά 60% σε σχέση με το 2007.

Η εθνική προέλευση των προσφύγων, κατά σειρά μεγέθους, δείχνει ολοκάθαρα τον υπαίτιο για την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Οι Αφγανοί, Ιρακινοί και Σομαλοί, που είναι οι μεγαλύτερες ομάδες προσφύγων, τόσο παγκόσμια όσο και στη χώρα μας, είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των υποκινούμενων εμφύλιων συρράξεων. Τα στοιχεία του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία το 80% των προσφύγων φιλοξενούνται σε γειτονικές τους αναπτυσσόμενες χώρες, καταρρίπτουν το ψεύτικο επιχείρημα των απολογητών του ιμπεριαλισμού ότι δήθεν η ΕΕ ή η "Δύση" σηκώνει το κύριο βάρος.

Σ' εκείνους που βαφτίζουν εισβολείς και "λαθρομετανάστες" τα θύματα του ιμπεριαλισμού, που μιλούν για "μηδενική λαθρομετανάστευση" και επιχειρούν να σπείρουν τη διχόνοια και το ρατσισμό στους Ελληνες εργαζόμενους, απαντάμε με κοινούς αγώνες Ελλήνων και ξένων εργατών, με διεθνιστική αλληλεγγύη και ταξική ενότητα, με στόχο τη μηδενική ανοχή απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ