Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Δολοφονικές επιθέσεις

ΠΕΣΑΒΑΡ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Διασπορά του πολέμου παρουσιάζεται στο Πακιστάν, καθώς οι επιθέσεις των Ταλιμπάν, οι επιθέσεις των φυλών εναντίον των «Ταλιμπάν» και η επέκταση των επιθέσεων του κυβερνητικού στρατού διευρύνουν το μέτωπο του πολέμου πέρα από την κοιλάδα Σουάτ, στο Ουαζιριστάν, στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, ενώ θέτουν σε κατάσταση συναγερμού και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 34 τραυματίστηκαν, χτες σε διπλή βομβιστική επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πεσαβάρ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να καταρρεύσει τμήμα του κτιρίου. Αξιωματούχοι της πακιστανικής κυβέρνησης αποδίδουν την επίθεση στις δυνάμεις των Ταλιμπάν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες του νέου μακελειού αναφέρουν ότι πριν την έκρηξη προηγήθηκαν πυροβολισμοί.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε περιοχή μεταξύ της επαρχίας Μπανού και του Ουαζιριστάν, όπου και αναπτύχθηκαν δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού.

Εν τω μεταξύ, στο Αφγανιστάν συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών στρατευμάτων εναντίον αμάχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ