Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Με μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα κορυφώνεται σταδιακά η προεδρική προεκλογική εκστρατεία στο Ιράν. Χτες, υποστηρικτές του κυριότερου εκπροσώπου του λεγόμενου «μεταρρυθμιστικού» ρεύματος του θρησκευτικού καθεστώτος, του Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, έφτιαξαν μια ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας της Τεχεράνης, που έφτανε τα 18 χιλιόμετρα.

Στη συγκέντρωση κατά μήκος της λεωφόρου Βάλι Ασρ, στης οποίας το νότιο τμήμα μίλησε ο Μουσαβί, συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποίησαν στο τέμενος του Ρουχολάχ Χομεϊνί, οι υποστηρικτές του νυν Προέδρου και σημαντικότερου εκπροσώπου του λεγόμενου «συντηρητικού» ρεύματος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Και σε αυτή τη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Μάλιστα, σε ένα σημείο οι δύο συγκεντρώσεις βρέθηκαν αντιμέτωπες και ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν συνθήματα περί ψευδών και εξαπάτησης.

Τα πνεύματα είναι εξαιρετικά οξυμένα, στο Ιράν ενόψει της αναμέτρησης της Παρασκευής, στην οποία καλούνται να ψηφίσουν 46 εκατομμύρια άνθρωποι. Κατά τους αναλυτές, καθοριστικός παράγοντας ως προς το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ποσοστό συμμετοχής, που στις προηγούμενες εκλογές του 2005 κυμάνθηκε στο 66%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ