Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Εκκλήσεις και διαβεβαιώσεις για ενότητα

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Με εκκλήσεις για ενότητα εισήλθαν στην επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών οι δύο μονομάχοι, η νικήτρια φιλο-αμερικανική «συμμαχία της 14ης Μάρτη», υπό το σουνιτικό «κίνημα για το μέλλον» του Σάαντ Χαρίρι και η «συμμαχία της 8ης Μάρτη» υπό τη σιιτική φιλο-ιρανική «Χεζμπολάχ».

Στην επινίκια ομιλία του, ο Σάαντ Χαρίρι κάλεσε όλους τους Λιβανέζους «να ενώσουν τα χέρια». Εντούτοις, δε διευκρίνισε αν προτίθεται να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κάτι που, άλλωστε, ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Σουλεϊμάν, και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ο μόνος τρόπος διασφάλισης της ενότητας της χώρας.

Ο Χαρίρι φέρεται να επιθυμεί να αναλάβει την πρωθυπουργία. Παρόλα αυτά, ορισμένοι από τους συμμάχους του, όπως και κάποιες πηγές προσκείμενες στην Ουάσιγκτον, διέρρεαν ότι θα ήταν ίσως καλύτερα πρωθυπουργός να παραμείνει ο ελαφρώς «πιο ουδέτερος» Φουάντ Σινιόρα.

Σύμφωνα με τελικά επίσημα αποτελέσματα, η συμμαχία του Χαρίρι συγκεντρώνει 68 έδρες, η συμμαχία της «Χεζμπολάχ» 57, ενώ 3 έδρες καταλαμβάνουν ανεξάρτητοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ