Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Σε κατάσταση ετοιμότητας

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Η ΛΔ Κορέας πραγματοποίησε χτες την πέμπτη κατά σειρά (από την αρχή της βδομάδας) δοκιμή πυραύλου μικρού βεληνεκούς στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμη για αυτοάμυνα εάν προκληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ασκεί πιέσεις για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας επισημαίνεται: «Εάν το ΣΑ του ΟΗΕ κάνει νέα προβοκάτσια, θα είναι αναπόφευκτο να πάρουμε νέα μέτρα αυτοάμυνας. Υπάρχουν και όρια στην υπομονή μας... Η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από το έθνος μας είναι η 2.054η που έχει πραγματοποιηθεί στον πλανήτη μας (από τη δεκαετία του '50). Μόνον τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποίησαν το 99,99% επί του συνόλου των συνολικών πυρηνικών δοκιμών»!

Η ένταση, που έχει ανέβει σημαντικά τις τελευταίες μέρες στην Κορεατική Χερσόνησο με αφορμή την υπόγεια πυρηνική δοκιμή της ΛΔ Κορέας την περασμένη Δευτέρα, ανάγκασε χτες δεκάδες (περίπου 280 λέει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Γιουνχάπ) κινέζικα αλιευτικά σκάφη να απομακρυνθούν από την θαλάσσια περιοχή προκειμένου να μην εμπλακούν σε πιθανό θερμό επεισόδιο.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε χτες ότι η κατάσταση δε συνιστά κρίση και ότι δε θα σταλούν στην περιοχή επιπρόσθετες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Αντίθετα, ο Αμερικανός στρατηγός Τζορτζ Κάσεϊ, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ΗΠΑ δε θα διστάσουν «να προχωρήσουν σε συμβατικό πόλεμο κατά της Βόρειας Κορέας εάν χρειαστεί, παρά τους συνεχιζόμενους πολέμους που γίνονται αλλού»...

Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει τις εχθρικές πολιτικές ΗΠΑ - Ιαπωνίας

Τις εχθρικές πολιτικές προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, που πυροδοτήθηκαν με αφορμή τις τελευταίες δοκιμές και την αναζωπύρωση της συζήτησης περί των πυρηνικών της χώρας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΓΓ της Εθνικής Επιτροπής Ειρήνης της ΛΔ Κορέας, Κιμ Ιλ Μπονγκ. Στη δήλωσή της η Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει ότι «η επικρατούσα κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, που δεν είναι ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη, οδηγούν σε κινδύνους που επιβάλλουν οι εχθρικές πολιτικές προς τη ΛΔ Κορέας και οι οποίες καθοδηγούνται από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία».

Οπως σημειώνεται «οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και οι υποστηρικτές τους κατήγγειλαν τη δοκιμή ενός ειρηνικού δορυφόρου και εξέδωσαν προεδρική δήλωση, πραγματοποιώντας παράλληλα εχθρικές ενέργειες εναντίον της ΛΔ Κορέας, όπως οι κυρώσεις στις εταιρείες της και καταδεικνύοντας διάφορα υλικά ως απαγορευμένα. Σχετικά με αυτό η κυβέρνηση της ΛΔ Κορέας διά του εκπροσώπου της κατήγγειλε την αδικία και την παραβίαση της νομιμότητας, στην οποία εμπίπτει η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας», υπογραμμίζοντας ότι η «χώρα θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα, μεταξύ των οποίων και οι πυρηνικές δοκιμές, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της και προκειμένου να ανταποκριθεί στις εχθρικές προς αυτή κινήσεις, εκτός και αν το Συμβούλιο Ασφαλείας ανακαλέσει τις κυρώσεις και απολογηθεί»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προειδοποίηση για πλήγμα των βάσεων στην Οκινάουα(2013-03-22 00:00:00.0)
Προειδοποίηση για πλήγμα των βάσεων στην Οκινάουα(2013-03-22 00:00:00.0)
Σφίγγει ο ιμπεριαλιστικός κλοιός με πρόσχημα την πυρηνική δοκιμή(2013-02-17 00:00:00.0)
Εκκληση για επανάληψη των συνομιλιών(2006-10-21 00:00:00.0)
Υποκριτικές αντιδράσεις για την πυρηνική δοκιμή της ΛΔ Κορέας(2006-10-10 00:00:00.0)
Αντιδράσεις λόγω μελλοντικής πυρηνικής δοκιμής...(2006-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ