Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10383

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην κρατική - εργοδοτική τρομοκρατία

Σε «κυνηγούς κεφαλών», στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των κομμουνιστών, έχει μετατρέψει τους εισαγγελείς σε όλη τη χώρα η επικίνδυνη εντολή Σανιδά σχετικά με τα «Τζάμπο». Χαρακτηριστική η περίπτωση της Εισαγγελίας Κέρκυρας, με εντολή της οποίας ο κομμουνιστής πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού κλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ να δώσει εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα, σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο για τα «Τζάμπο», αφού δεν είχε το παραμικρό άλλο στοιχείο για να απαγγείλει κατηγορίες κατά των ταξικών δυνάμεων. Γιατί ακόμα και η κατάθεση του αστυνομικού υπηρεσίας ήταν αρνητική ως προς την τέλεση οποιουδήποτε «εγκλήματος» κατά τη ρήση Σανιδά. Για τους εργαζόμενους, και αυτή η εξέλιξη πρέπει να σημάνει συναγερμό μπροστά στην κάλπη των ευρωεκλογών. Μόνο η αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με παράλληλη ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να θωρακίσει τους ταξικούς αγώνες.


ΣΕΛ.  29

Βουλιάξτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

«'Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι το νέο εκβιαστικό ψευτοδίλημμα του ΠΑΣΟΚ. Βουλιάζει την οικονομία, τη χώρα η ΝΔ, λαέ ψήφισε ΠΑΣΟΚ... Μα αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία. Επειδή το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της πλουτοκρατίας, με την πολύχρονη διακυβέρνησή του, τσάκισε τα εργατικά, τα λαϊκά δικαιώματα εφαρμόζοντας φανατικά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και άνοιξε το δρόμο στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τώρα ψεύδεται και τρομοκρατεί. Γιατί η ΝΔ δεν έκανε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ' ό,τι το ΠΑΣΟΚ. Είναι οι σιαμαίοι εκφραστές του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ο λαός δε θα βγάλει το σβέρκο του από το ζυγό της ΝΔ για να τον βάλει στο ζυγό του ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο τον πνίγουν, τον βουλιάζουν. Τώρα οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους να βουλιάξουν, να πνίξουν πολιτικά και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα να τρομοκρατήσουν και τους δυο και την πλουτοκρατία και την ΕΕ. Να διαλέξουν το δικό τους δρόμο. Της απειθαρχίας, της ανυπακοής και ρήξης, το δρόμο του ΚΚΕ.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ
Τη λαϊκή αντεπίθεση να βγάλει η κάλπη

ΣΕΛ.  8  -  9
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών

Παρέμβαση για τη στήριξη στα αιτήματα και τα δικαιώματά των μεταναστών , έκανε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών.


ΣΕΛ.  33

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ