Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Οι τυχοδιώκτες και ο Λαναράς

Δεν έχουν το θεό τους εκεί στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να μαζέψουν προεκλογικά καμιά ψήφο. Φτάνουν στο σημείο προκλητικά να υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζόμενων, και μάλιστα εκείνων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αντιμετωπίζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλεία τους. Ο λόγος για τους εργαζόμενους στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία». Με τη συμβολή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, των συνδικαλιστών του στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας και των εργατοπατέρων από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, η εταιρεία πέτυχε να επαναχρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες με 35 εκατ. ευρώ και την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, έχοντας ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχής ότι όταν τσεπώσει το ρευστό θα κάνει 250 τουλάχιστον απολύσεις και θα κλείσει κάποια από τα εργοστάσια, σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Ολα αυτά ήταν σε γνώση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των συνδικαλιστών του. Στάθηκαν όμως με συνέπεια στο πλευρό της εργοδοσίας, τραβολογώντας τον κόσμο τη μια να διαδηλώσει έξω από τις τράπεζες, την άλλη να κατέβουν στην Αθήνα με έξοδα του εργοδότη (!), την άλλη να καταγγείλουν την ταξική Ομοσπονδία που τους είπε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια και προειδοποίησε τους εργαζόμενους να μην ταυτίζουν τα αιτήματά τους με αυτά του εργοδότη, γιατί, αργά ή γρήγορα, θα δουν τον γκρεμό της ανεργίας να χάσκει μπροστά τους.

Τώρα που οι προειδοποιήσεις της ΟΕΚΙΔΕ και του ΚΚΕ επαληθεύονται, αφού η διοίκηση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» ανακοίνωσε 250 απολύσεις, εμφανίζεται ξανά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και με ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη πάει να μας βγάλει όλους χαζούς! Λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Η πρωτοφανής αυτή αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης (σ.σ. οι απολύσεις), γίνεται ακόμα πιο βάναυση και προκλητική αν σκεφθεί κανείς ότι την ίδια ώρα η εταιρεία έχει δανειοδοτηθεί, με την εγγύηση του Δημοσίου, με 24 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να λάβει και άλλο δάνειο με εγγυοδότη το Δημόσιο, ύψους 16 εκατ. ευρώ. Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρείας και την κυβέρνηση, η οποία καλύπτει με τις εγγυήσεις της αυτές τις πρωτοφανείς αντεργατικές μεθοδεύσεις και τις μαζικές απολύσεις».

Τι ακριβώς λένε; Καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι καλύπτει τις απολύσεις με τη χρηματοδότηση της εταιρείας, όταν οι ίδιοι έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δανειοδοτηθεί η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία»! Δεν πρόκειται για πολιτική παράνοια. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση κοροϊδίας σε βάρος χιλιάδων εργαζόμενων. Και ταυτόχρονα επιβεβαίωση ότι ο οπορτουνιστής είναι επικίνδυνος για το κίνημα. Την ίδια ώρα που πηγαίνει στο χωροφύλακα χαμπέρι, πρωτοστατώντας για τη χρηματοδότησή της επιχείρησης, πάει και στο ληστή ψωμί, παριστάνοντας το φίλο, αφού πρώτα του έχει σκάψει το λάκκο. Να γιατί στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που πατάνε σε δυο βάρκες. Από τέτοια κόμματα και τέτοιους συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν για τα πραγματικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ