Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Χειρότερα είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ

Μόνιμη καταγγελία του Γ. Παπανδρέου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες είναι ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή είναι η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πίσω από τη συγκεκριμένη φράση, ζητά την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Από αυτήν την αποπροσανατολιστική δικομματική κοκορομαχία, ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Κάθε κυβέρνηση της ΝΔ που την διαδέχτηκε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν ήταν χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί ακολούθησε με συνέπεια μιαν ακόμη πιο σκληρή, αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, προασπίζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτήν ακριβώς την ταξική πολιτική θα συνεχίσει να εφαρμόζει και η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει, είτε «πράσινη», είτε «μπλε», μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, και βάσει αυτής της πορείας θα πάρει αυτή, με τη σειρά της, τον τίτλο της «χειρότερης»... Οι πολιτικές αποφάσεις που έχουν πάρει, τα προγράμματα που έχουν καταθέσει και οι ευρωενωσιακές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι τα «χειρότερα» έρχονται για τα λαϊκά στρώματα. Ηδη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τους αντιασφαλιστικούς τους νόμους, έχουν δεσμευτεί ότι θα ανεβάσουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια! Η κυβέρνηση προχώρησε στο «πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων, ενώ την επομένη των ευρωεκλογών θα καταθέσει στην ΕΕ τα μέτρα που θα πάρει για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, έχοντας προαναγγείλει νέα αύξηση των έμμεσων φόρων και καινούριες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Το ΠΑΣΟΚ, ήδη, έχει εξαγγείλει, μέσω του εκπρόσωπου του και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι θα καταρτίσει το προεκλογικό του οικονομικό πρόγραμμα, «τόσο από την πλευρά των δαπανών, όσο και από την πλευρά των εσόδων», με βάση «την οικονομική συγκυρία»...

Ειλημμένες είναι οι αποφάσεις τους και για νέα επίθεση στη σταθερή εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ΝΔ προσυπέγραψε στις 8 Μάη τα «δέκα μέτρα» που αποφάσισε στην Πράγα η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής, ενώ στην ίδια αντεργατική γραμμή κινούνται και οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα την «αντιμετώπιση της ανεργίας». Τι προβλέπουν; Περιορισμό σε μαζική κλίμακα των ημερών εργασίας. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται στη χώρα μας με την ενεργοποίηση από την κυβέρνηση του νόμου (2639/98) του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει την «εκ περιτροπής εργασία» με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών. Πιο εντατικές ελαστικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων που θα ενισχύουν την «κινητικότητα» και «τη διά βίου κατάρτιση» των εργαζομένων (δηλαδή, την εναλλαγή συνεχώς εργασίας, ώστε να μην κατοχυρώνουν εργασιακά δικαιώματα). Χέρι χέρι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την «έκθεση Σέρκας», που προβλέπει την αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας μέχρι 65 ώρες και τον «τεμαχισμό» του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και απλήρωτο «ανενεργό».

Η επόμενη μέρα για τα λαϊκά στρώματα θα είναι χειρότερη. Στο χέρι τους είναι να βάλουν εμπόδια σ' αυτήν την πολιτική. Δυναμώνοντας τους αγώνες τους και καταδικάζοντας στην κάλπη των ευρωεκλογών τους εταίρους της δικομματικής εναλλαγής στην εξουσία, ενισχύοντας το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που βάζει προμετωπίδα της δράσης του την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ μετά τις εκλογές είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ(2009-09-20 00:00:00.0)
«Μονόδρομος» η συνεργασία;(2008-12-20 00:00:00.0)
Ο πέλεκυς της λαϊκής δυσαρέσκειας να πέσει βαρύς σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ(2008-10-23 00:00:00.0)
Χτύπημα στη δικομματική εναλλαγή και συναλλαγή(2007-09-11 00:00:00.0)
«Αδύναμη κυβέρνηση, αδύναμος δικομματισμός, ισχυρός ο λαός»(2007-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ