Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10376

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΕΝΑ
Ο λαός να πάρει μέρος στην κάλπη, δίνοντας ψήφο στο ΚΚΕ, δύναμη και φτερά στα συμφέροντά του

Τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο να πάρουν μέρος στην κάλπη, αλλά να ευστοχήσουν στην ψήφο τους και με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να δώσουν δύναμη και φτερά στα συμφέροντά τους. Το δυναμωμένο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα βοηθήσει στον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων του λαϊκού κινήματος, στην ανασύνταξη του κινήματος και πάνω απ' όλα στη διαμόρφωση ενός κλίματος αγωνιστικής ρεαλιστικής αισιοδοξίας.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ των φτωχών αγροτών

Από τους 930.000 δικαιούχους επιδοτήσεων, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός οι 600.000, που θεωρείται ότι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Στις ευρωεκλογές της 7ης του Ιούνη, τα λαϊκά στρώματα να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ

Ακόμα πιο οδυνηρά μέτρα ετοιμάζει η ΕΕ για την αγροτιά. Αυτό αποκαλύπτεται από την προετοιμασία του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που θα γίνει στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με το σχετικό κείμενο συζήτησης που ετοίμασε η Τσέχικη Προεδρία και έχει θέμα την ΚΑΠ μετά το 2013 και το μέλλον των άμεσων ενισχύσεων. Θα γίνουν νέες περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, θα μεταφερθούν και άλλα χρήματα στην επιδότηση εξωγεωργικών δραστηριοτήτων, ενώ πολλά από τα υποχρεωτικά μέτρα θα εφαρμοστούν από το 2010. Ενα από τα θέματα είναι η λεγόμενη περιφερειοποίηση των επιδοτήσεων, που σημαίνει την οριστική αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την αγροτική παραγωγή και το ακόμα μεγαλύτερο ψαλίδισμά τους. Είναι πολιτική, που αποβλέπει στην ενίσχυση των επιχειρηματιών - μεγαλοαγροτών, αφού κάθε κράτος - μέλος μπορεί να αποκλείει από την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων τούς μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Τεράστιες ευθύνες φέρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που, ως κυβερνήσεις, εφαρμόζουν την ΚΑΠ.


ΣΕΛ.  20   -   21

ΟΙΝΟΦΥΤΑ - ΑΣΩΠΟΣ
Λάσπη στις βρύσες των σπιτιών

Λάσπη αντί για νερό τρέχει στις βρύσες των σπιτιών στα Οινόφυτα, εδώ και τρεις μέρες! Ετσι, διακόπηκε η υδροδότηση των σπιτιών και οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς νερό. Οι βιομηχανίες συνεχίζουν να μολύνουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ενώ η κυβέρνηση αρκείται σε πρόστιμα, αντί να πάρει μέτρα, όπως η εφαρμογή από τις ρυπαίνουσες βιομηχανίες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ, για άμεση κατασκευή κεντρικού διυλιστηρίου, που θα μεταφέρει καθαρό νερό στα σπίτια των κατοίκων και στις βρύσες των εργοστασίων.


ΣΕΛ.  28


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Ούτε ένα ευρώ αύξηση στις επικουρικές

ΣΕΛ.  23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ
Απεργούν σήμερα αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»
Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα

ΣΕΛ.  25
ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Η οικογένεια και τα παιδιά των μεταναστών τα μεγάλα θύματα

ΣΕΛ.  29
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ευρυζωνικότητα στους ρυθμούς του κέρδους!

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ