Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ
Υπεύθυνοι οι ιμπεριαλιστικοί τυχοδιωκτισμοί

Η ελληνική αστική τάξη, με τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς της, χρησιμοποίησε τους ελληνικούς πληθυσμούς του Πόντου ως στρατηγικό αντιπερισπασμό ή διαπραγματευτικό χαρτί, προκειμένου να πετύχει μεγαλύτερο κομμάτι στην αναδιανομή της πίτας. Αυτή η επιλογή οδήγησε τελικά στη γενοκτονία , όπως ανέφερε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος στην εκδήλωση που έγινε χτες βράδυ στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «το ΚΚΕ επέμενε και επιμένει ότι τα ιστορικά γεγονότα είχαν και έχουν ταξικό περιεχόμενο, ταξικές είναι οι αιτίες γέννησής τους. Με την έννοια αυτή δεν αρκεί να αναφερόμαστε μόνο και αποκλειστικά στους φυσικούς αυτουργούς, πρέπει να φωτογραφίζουμε και τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω από τέτοια κτηνώδη εγκλήματα.

Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων έλαβαν προτεραιότητα πάνω από κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, κάθε ανθρώπινο πόνο.

Ο καπιταλισμός λοιπόν είναι η μήτρα που γεννάει τους πολέμους που, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του, στέλνει ολόκληρους λαούς στο θάνατο, στη φτώχεια, στην τραγωδία. Ετσι όπως έκανε στον Α' και στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και σήμερα που ο παγκόσμιος καπιταλισμός μέσα από το ΝΑΤΟ, μέσα από την ΕΕ με ένα σωρό ψευδεπίγραφες προφάσεις καταδυναστεύει την εθνική ελευθερία καθώς και τον υλικό πλούτο πολλών λαών».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org