Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΒΑΦΕΩΝ - ΠΑΜΕ
Περιοδεία σε βαφεία της Θεσσαλονίκης

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα σχέδια για λουκέτο με πρόσχημα τη ρύπανση

Περιοδεία στα δύο από τα τρία εργοστάσια (βαφεία υφασμάτων) της επαρχίας Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη που απειλούνται με λουκέτο, επειδή ρυπαίνουν το περιβάλλον, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ), του Συνδικάτου Βαφέων Βόρειας Ελλάδας και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Οι συνδικαλιστές συζήτησαν με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια «ΜΑΞΙΜ» και «Ευρωβαφή», που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας, επειδή οι εργοδότες τους αρνούνται να πάρουν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και να λειτουργήσουν τους βιολογικούς καθαρισμούς - για τη δημιουργία των οποίων επιδοτήθηκαν - ώστε να μην πετούν ανεπεξέργαστα τα τοξικά λύματα που παράγουν. Με νεότερη απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ανεστάλη το κλείσιμο των εργοστασίων μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή των εργοδοτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, οι εργοδότες δηλώνουν κυνικά ότι τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος τους κοστίζουν σε χρήμα.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, ώστε να μην πληρώσουν οι ίδιοι και η τάξη τους «το μάρμαρο», με στόχο τη διασφάλιση της λειτουργίας των εργοστασίων, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, απαιτώντας οι εργοδότες να πληρώσουν για να λειτουργήσουν τα βαφεία χωρίς ρύπανση, χωρίς να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Στη διάρκεια των περιοδειών μοιράστηκε και η διακήρυξη στήριξης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές που υπογράφουν συνδικαλιστές του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ