Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΥΚΝΟΣ» - ΦΛΩΡΟΚΑΠΗΣ
Προδιαγεγραμμένο το σακάτεμα των εργατών!

Εικόνα λίγο μετά την έκρηξη

Motion Team

Εικόνα λίγο μετά την έκρηξη
Χωρίς συντηρητή λέβητα δούλευε το φινιριστήριο - βαφείο «ΚΥΚΝΟΣ» του επιχειρηματία Φλωροκάπη στο Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, όπου τη Δευτέρα τραυματίστηκαν δυο εργαζόμενοι και άλλοι 33 γλίτωσαν από τύχη, ύστερα από έκρηξη στο λέβητα του εργοστασίου. Το νέο αυτό στοιχείο προστίθεται στη σωρεία των παρανομιών που με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών βαραίνουν την επιχείρηση και τον ιδιοκτήτη της, όπως το γεγονός ότι το λεβητοστάσιο βρισκόταν στη μέση των λαμαρινοκατασκευών που στέγαζαν τα τμήματα παραγωγής του εργοστασίου και δεν πληρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Δίπλα σ' αυτά, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι καταγγέλλουν και τις συνθήκες εργασιακού «νταχάου» που επικρατούν στις επιχειρήσεις του Φλωροκάπη, όπου οι εργάτες παραμένουν για μια ακόμη φορά απλήρωτοι το τελευταίο δίμηνο, τη στιγμή που η εντατικοποίηση της δουλιάς και η εργοδοτική τρομοκρατία οργιάζουν.

Καταγγέλλοντας το προχτεσινό εγκληματικό «ατύχημα», η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλιάς αποτελούν αντικίνητρα για τους εργοδότες, όταν μάλιστα "τα μυαλά τους παίρνουν αέρα" από την πολιτική επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών, κινήτρων που τους παρέχουν οι κυβερνήσεις, πριν του ΠΑΣΟΚ, τώρα της ΝΔ για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μέτωπο αντίστασης στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την πολιτική κάλυψη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο τους αφαιρεί το δικαίωμα στη δουλιά, σε ανθρώπινο εισόδημα και ασφαλείς συνθήκες δουλιάς, αλλά τελικά δε διστάζει να τους αφαιρέσει την υγεία και την ίδια τους τη ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Χτες, συνδικαλιστές της ΟΕΚΙΔΕ επισκέφτηκαν τους δυο τραυματίες εργάτες της «ΚΥΚΝΟΣ» στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονται. Την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλιάς καταγγέλλει με χτεσινή του ανακοίνωση και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ