Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντίδραση για τρομοκρατική απόλυση

Στάσεις εργασίας στη βιομηχανία «ΜΙΝΕΡΒΑ» στο Σχηματάρι Βοιωτίας

Ανεπιθύμητοι είναι οι αγωνιστές εργαζόμενοι, για τη διοίκηση της βιομηχανίας «ΜΙΝΕΡΒΑ», του ομίλου «ΠΛΕΙΑΣ». Γι' αυτό προσπαθεί με τρομοκράτηση των εργαζομένων και αυθαίρετες απολύσεις να επιβάλει τα αντεργατικά της σχέδια. Ετσι, αδικαιολόγητα προχώρησε στην απόλυση του εργαζόμενου Χάρη Σωτηρόπουλου, που εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.

Ομως η εργοδοσία... «υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο», δηλαδή την καθολική αντίδραση των εργαζομένων του εργοστασίου της «ΜΙΝΕΡΒΑ» στο Σχηματάρι Βοιωτίας και του ταξικού σωματείου τους, της Πανελλαδικής Ενωσης Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπουνοποιείων - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργείων - Καλλυντικών - Απορρυπαντικών. Η απάντηση στην αντεργατική και αδικαιολόγητη απόλυσή του συναδέλφου τους ήταν άμεση με την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας σε όλες τις βάρδιες, χτες. Και σημείωσε καθολική επιτυχία, ενώ η γενική συνέλευση που έγινε στο χώρο του εργοστασίου, το μεσημέρι, αποφάσισε την επανάληψή της στάσης και σήμερα, στις ώρες 8-10 π.μ., 3-5 μ.μ. και 11-1 μετά τα μεσάνυχτα, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Νίκος Ξουράφης, γραμματέας του σωματείου, τόνισε ότι μόνο η ενότητα των εργαζομένων και η αγωνιστική τους στάση μπορεί να έχει αποτελέσματα. Ετσι θα συνεχίσουμε μέχρι να ανακληθεί η αδικαιολόγητη και αυθαίρετη απόλυση και αν χρειαστεί όλος ο κλάδος θα σταθεί στο πλευρό σας.

Τη συμπαράσταση των εργαζομένων της επιχείρησης «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ» (ανήκει στον ίδιο όμιλο) μετέφερε ο Γιώργος Παναγής, μέλος της διοίκησης του σωματείου, καθώς και ο Γιώργος Λεβέντης από την «ΚΟΛΓΚΕΪΤ» (επίσης μέλος του ομίλου). Στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων εκφράζει τη συμπαράστασή της και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) και καλεί την επιχείρηση για άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.

Σε ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της «ΜΙΝΕΡΒΑ» καταγγέλλει την εργοδοσία για συμπεριφορές και πράξεις που παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές και δηλώνει την απόφασή της για αγώνα μέχρι την ανάκληση της απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ