Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στην πάλη η λύση για σταθερή δουλιά

Τη συμπαράσταση και την ταξική αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «ΣΟΦΤΕΞ» και της «ΒΕΚΚΑ» αλλά και την αγανάκτηση για το επιχειρούμενο κλείσιμο της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και της «ΡΙΛΚΕΝ» εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Αττικής. Ταυτόχρονα, καταδικάζει και καταγγέλλει τις αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας και την αστυνομική βία που ασκήθηκε στους εργαζόμενους της «ΜΙΣΚΟ».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό καταγγέλλει τις συγκεκριμένες πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επιδοτώντας τους εργοδότες δημιουργούν ανέργους αλλά και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ - ΑΠ) που βάζει πλάτη στην αντεργατική πολιτική, υπονομεύει και απαιτεί τις περισσότερες φορές από τους εργαζόμενους να σταματήσουν τους αγώνες τους.

«Η απαίτηση για σταθερή δουλιά είναι ένα ζήτημα που θα λυθεί μόνο με την ανυποχώρητη και διαρκή πάλη του εργατικού κινήματος», επισημαίνει το Συντονιστικό στη συνέχεια και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν όλοι μαζί και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ ώστε συντονισμένα να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις της πλουτοκρατίας, του αυταρχισμού, των μονοπωλίων, τη στέρηση των δημοκρατικών ελευθεριών. «Η ταξική συσπείρωση ήταν, είναι και θα είναι μονόδρομος στους αγώνες του χτες, του σήμερα, του αύριο» καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ