Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Αλύγιστοι απαντούν στην άγρια επίθεση

Με νέες απολύσεις απείλησε χτες η εργοδοσία

Από την κινητοποίηση που έκαναν οι εργάτες του «Παπουτσάνη», την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση που έκαναν οι εργάτες του «Παπουτσάνη», την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα
Ενωμένοι σαν γροθιά οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» συνεχίζουν με αποφασιστικότητα το σκληρό ταξικό αγώνα, που ξεκίνησαν πριν από 9 βδομάδες και κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα, για να αποκρούσουν την άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, η οποία, με «πάτημα» την κρίση, επιδιώκει να συρρικνώσει τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Ηδη, οι εργαζόμενοι μετρούν 9 απολυμένους, ενώ χτες δέχτηκαν από την εταιρεία απειλές για δεκάδες νέες απολύσεις.

Παίρνοντας δύναμη από το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκφράζει ολόκληρη η εργατική τάξη μετά από το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και αταλάντευτα συσπειρωμένοι στην ταξική τους κλαδική εργατική οργάνωση, την Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων, οι εργαζόμενοι προχώρησαν χτες σε νέα 24ωρη απεργία, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων και την αποδοχή του διεκδικητικού τους πλαισίου για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η απόφαση για απεργία πάρθηκε στην διάρκεια νέας γενικής συνέλευσης που έγινε χτες στο εργοστάσιο. Ηταν η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στους εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι εμφανίστηκαν στη γενική συνέλευση εξαπολύοντας απειλές για δεκάδες απολύσεις, με στόχο να εντείνουν την επιχείρηση τρομοκρατίας και να σπάσουν τον αγώνα.

Τα ίδια είχαν πει οι εκπρόσωποι της εταιρείας - η οποία ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Δαβίδ - και πριν την παρουσία τους στο εργοστάσιο, στη διάρκεια συνάντησης που είχε γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας του κλάδου, με αντιπροσωπεία της διοίκησης του κλαδικού σωματείου. Σήμερα, στις 2.30 μ.μ., οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν το νέο αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Χτες, νωρίς το πρωί, στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» βρέθηκε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, με την Ελπίδα Παντελάκη γραμματέα της ΕΠ της ΚΟΠ, τον Νίκο Αμπατιέλο γραμματέα του ΣΠ της ΚΝΕ Πειραιά, τον Νίκο Σταματόπουλο γραμματέα της ΤΟ της ΚΝΕ Πανεπιστημίου Πειραιά και άλλα στελέχη.

Η Ελπίδα Παντελάκη, μιλώντας στους εργαζόμενους, επισήμανε ότι ο αγώνας τους «είναι σημαντικός και κρίσιμος για το σύνολο της εργατικής τάξης», καθώς «δείχνει το δρόμο απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και την επιθετικότητα του κεφαλαίου σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης» και τόνισε την ανάγκη «να ισχυροποιηθεί το ταξικός πόλος, το ΠΑΜΕ, και να καταδικαστούν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ».

Χτες, στη διάρκεια σύσκεψης της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, αποφασίστηκε η συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων του «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ». Ενώ για τον ίδιο σκοπό η Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων έχει ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, με αριθμό 190/296022-24.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο κενό η προσπάθεια να χτυπηθεί το σωματείο(2009-05-28 00:00:00.0)
Στριμωγμένη η εργοδοσία καταφεύγει σε μηνύσεις(2009-05-23 00:00:00.0)
Κρατάνε γερά οι εργαζόμενοι στον «Παπουτσάνη»(2009-05-13 00:00:00.0)
Ενωμένοι κλιμακώνουν την αναμέτρηση(2009-05-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν για έκτη βδομάδα(2009-04-28 00:00:00.0)
Σε κάθε χώρο δουλιάς το κάλεσμα(2005-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ