Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ
Καρποφόρησε ο αγώνας τους

Ο εφοπλιστής δεσμεύτηκε να καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα

Η αγωνιστική ενότητα των ναυτεργατών που είναι ναυτολογημένοι στα πλοία του Αγούδημου, η συσπείρωσή τους με τις ταξικές δυνάμεις ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ανάγκασε σε οπισθοχώρηση τον εφοπλιστή Αγούδημο. Χτες, η εταιρεία GA FERRIES του εφοπλιστή εξέδωσε γραπτή επιστολή, με την οποία δεσμεύεται ότι μέχρι την Παρασκευή 22 Μάη θα έχουν πληρωθεί άπαντες. Τόσο οι ναυτεργάτες όλων των πλοίων του, όσο και οι υπάλληλοι των γραφείων της εταιρείας του! Μάλιστα χτες το απόγευμα δόθηκε και ένα μέρος των οφειλών στους ναυτεργάτες των πλοίων «ΝΤΑΛΙΑΝΑ», «ΜΙΛΕΝΑ» και «ΡΟΜΙΛΝΤΑ», τα οποία ο Αγούδημος έχει παρατήσει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά δίπλα στο κεντρικό λιμεναρχείο. Ενώ οι ναυτεργάτες σε αυτά είναι εγκαταλειμμένοι και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Η ανακοίνωση του Αγούδημου, με την οποία «ζητά συγγνώμη για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε ναυτικούς και υπαλλήλους» (!), ήρθε μετά την απόφαση των ναυτεργατικών σωματείων να ακινητοποιήσουν από χτες τα δύο καράβια του που αυτήν την περίοδο είναι δρομολογημένα, τα «ΜΑΡΙΝΑ» και «ΡΟΔΑΝΘΗ» - απόφαση που αναγκάστηκε να αποδεχτεί χτες το πρωί και η ΠΝΟ - μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους ναυτεργάτες όλων των πλοίων του, αλλά και στους υπαλλήλους. Ο Αγούδημος με το θράσος που του δίνει η φιλοεφοπλιστική πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης και η τακτική της υποταγής της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, είναι ο πρωτεργάτης της επίθεσης που έχει εξαπολύσει συνολικά το εφοπλιστικό κεφάλαιο σε βάρος των εναπομεινάντων δικαιωμάτων των ναυτεργατών, καταπατώντας ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα που είναι η καταβολή των μισθών.

Ετσι, πληρώματα και υπάλληλοι είναι απλήρωτοι από το Γενάρη, με εξαίρεση ορισμένους ναυτεργάτες των 2 πλοίων που είναι δρομολογημένα, οι οποίοι είχαν πάρει μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων τους μετά από επίσχεση εργασίας που είχαν κάνει με πρωτοβουλία των δύο ταξικών ναυτεργατικών σωματείων. Οσον αφορά την ΠΝΟ, αναγκάστηκε να αποφασίσει την ακινητοποίηση των πλοίων, μετά από δυναμική παρέμβαση που έκαναν χτες το πρωί εκπρόσωποι των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ναυτεργατών των πλοίων του Αγούδημου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ