Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ «SEA DIAMOND»
Αδιαπραγμάτευτο το αίτημα για ανέλκυση

Μακριά από την πάνδημη απαίτηση οι ανακοινώσεις για απάντληση των πετρελαιοειδών

Μακριά από το πάνδημο αίτημα για ανέλκυση του ναυαγισμένου κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND» της εταιρείας «ΛΟΥΗΣ» που από τον Απρίλη του 2007 ρυπαίνει σταδιακά με επικίνδυνα υλικά τη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης, με απροσδιόριστους κινδύνους για την δημόσια υγεία, βρίσκεται η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα ότι χτες άρχισαν οι διαδικασίες για την απάντληση των πετρελαιοειδών που βρίσκονται στις δεξαμενές καυσίμων του πλοίου.

Είναι ενδεικτικό της κοροϊδίας σε βάρος των νησιωτών ότι ο Αν. Παπαληγούρας αξίωσε το πρωτοφανές: Να κάνει τις σχετικές βαρύγδουπες δηλώσεις του, μόνο μπροστά σε κάμερες απαγορεύοντας την παρουσία δημοσιογράφων! Στόχος του να αποφύγει τις «ενοχλητικές» ερωτήσεις! Η άμεση και έντονη αντίδραση των ναυτιλιακών συντακτών, τον υποχρέωσε σε αναδίπλωση όμως, συνεχίζοντας την πρόκληση αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Να σημειωθεί ότι χτες άρχισε απλώς η προετοιμασία από τα συνεργεία για να ξεκινήσει η απάντληση.

Σε ό,τι αφορά την ανέλκυση ο υπουργός ανέφερε ότι «το υπουργείο θα απευθυνθεί σε έγκυρους επιστημονικούς φορείς καλώντας τους να τεκμηριώσουν ενδεχόμενη ανάγκη περαιτέρω ενεργειών, όπως η ανέλκυση του πλοίου». Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων του νησιού, με δελτίο Τύπου δίνει την κατάλληλη απάντηση στον εμπαιγμό τους από τον υπουργό και συνολικά στην κυβέρνηση της ΝΔ. Εχει αποφασιστεί να διοργανωθεί τις επόμενες μέρες αγωνιστική κινητοποίηση εκεί που θα γίνουν οι εργασίες της απάντλησης όπου θα αναρτηθεί πανό «στο οποίο θα δηλώνεται - όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου - ο κοινός και αμετάκλητος στόχος της ανέλκυσης και απομάκρυνσης του κουφαριού του "SEA DIAMOND"», «και για το στόχο αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ