Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΎΝΗ
Στήριξη παιδιών μέσω ... τηλεφώνου

Ολο και βαθαίνει η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, προκειμένου να μπαλωθούν όπως - όπως τομείς της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε από την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (σ.σ. νερό Ζαγόρι) ότι η εταιρεία θα στηρίξει τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», χρηματοδοτώντας τη στελέχωση της Εθνικής Γραμμής για τα παιδιά - SOS 1056. Στη Γραμμή καλούν παιδιά - θύματα, παιδιά που επιθυμούν να ενημερωθούν για θέματα παιδικής ηλικίας, γονείς, ενήλικες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα παιδικής προστασίας, υπηρεσίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στα θέματα παιδικής προστασίας.

Αλλη μια κίνηση στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει ανακηρυχθεί σε στρατηγικής σημασίας πρακτική για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Αυξάνουν τη φήμη τους και τις πωλήσεις τους και ταυτόχρονα πλασάρονται ως οι δυνάμεις εκείνες της κοινωνίας που υπηρετούν «με συνέπεια και συνείδηση μια πολιτική που θέτει στο επίκεντρο το κοινωνικό σύνολο. Για την εταιρεία, η συνεισφορά, με κάθε δυνατό τρόπο, στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται αποτελεί χρέος και αντανακλά τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, αλλά και τις αξίες των στελεχών της», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη εταιρεία.

Κανένα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα δεν μπορεί να έχει μια καπιταλιστική επιχείρηση, καθώς το μόνο που επιδιώκει είναι η αύξηση των κερδών της μέσω της όλο και μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Αυτό αποκαλύπτεται, άλλωστε, και από τις επιφανειακές και προσωρινές μόνο πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν από επιχειρήσεις και ΜΚΟ. Οπως η διαπαιδαγώγηση και η ψυχολογική στήριξη παιδιών μέσω ...τηλεφώνου, ενώ και οι ανάγκες και οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα υπαγορεύουν τη μόνιμη παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία και τις γειτονιές, δίπλα στις οικογένειες, να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, μια τέτοια λύση θα προϋπέθετε ότι στο επίκεντρο της κοινωνίας είναι ο άνθρωπος και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ