Την κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν τη μοριοδότηση (προσαύξηση βαθμολογίας κατά 50%) της εργασιακής εμπειρίας που αποκτήθηκε στο δημόσιο τομέα με συμβάσεις έργου ή συμμετοχή σε προγράμματα STAGE, ζητεί το ΑΣΕΠ μέσα από την ετήσια έκθεσή του που παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός του Γ. Βέης.
Στην έκθεση, επίσης, αναφέρεται ότι «πρέπει να αποφεύγεται η χρησιμοποίηση της εμπειρίας ως τυπικού προσόντος διορισμού, γεγονός που καταλήγει να παραβιάζει την αρχή της ισότητας έναντι των υποψηφίων εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου ή να μετέχουν σε προγράμματα STAGE, όπου η επιλογή γίνεται εκτός διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Ειδικά για την εμπειρία που αποκτάται σε προγράμματα STAGE πρέπει να παρατηρηθεί επιπλέον ότι είναι μάλλον πλασματική, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί περισσότερο μαθητεύουν και λιγότερο απασχολούνται σε πραγματική εργασία». Εμμέσως πλην σαφώς, το ΑΣΕΠ θεωρεί ότι η πριμοδότηση της προαναφερόμενης εργασιακής εμπειρίας συνιστά παράθυρο ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο, αφού όπως σημειώνεται στην έκθεση «υποψήφιοι που απέκτησαν εμπειρία σε οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου τομέα ...μπορούν, με βάση την ως άνω προνομιακή μεταχείριση ή με βάση τη συμμετοχή τους σε προγράμματα STAGE, να προσέλθουν με εξασφαλισμένη σχεδόν την επιτυχία τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ».
Ουσιαστικά, το ΑΣΕΠ μένει στην περιγραφή ενός προβλήματος, χωρίς όμως να θίγει τις αιτίες του. Οτι αυτά τα προγράμματα (ανασφάλιστης εργασίας όπως τα STAGE) και οι κάθε λογής προσλήψεις με ευέλικτες μορφές εργασίας (ορισμένου χρόνου ή έργου, μερικής απασχόλησης κ.ά.) στο Δημόσιο στοχεύουν στη διαιώνιση του καθεστώτος πολιτικής και εργασιακής ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων, έρμαια των εκάστοτε κυβερνήσεων. Καθεστώς που υπονομεύει τη μόνιμη και σταθερή εργασία, η οποία αντικαθίσταται από ακόμα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα.
Το ΑΣΕΠ διαπιστώνει επίσης στην έκθεσή του προσπάθειες περιορισμού του ρόλου του αναφορικά με τον ουσιαστικό, από μέρους του, έλεγχο των διαγωνισμών που διενεργούνται, υπό την εποπτεία του, από φορείς του Δημοσίου. Τέλος, ο Γ. Βέης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο που χειρίζεται θέματα του ΑΣΕΠ, λέγοντας ότι το τελευταίο δεν ενημερώνεται εγκαίρως για νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται και το αφορούν.