Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
1η Μάη 2009
Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε καλούπια!

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς οι εμποροϋπάλληλοι προετοιμασμένα θα συμμετέχουμε μαζικά, με τις οικογένειές μας, οργανωμένα, με το μπλοκ και το άρμα μας στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί. Την απεργία της Πρωτομαγιάς δεν την δουλεύουμε τελευταία στιγμή. Αποτελεί συνέχεια της δουλειάς και της δράσης που αναπτύξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Των αγώνων που δώσαμε στους τόπους δουλειάς (π.χ. στα «Τζάμπο»), αλλά και συνολικά των αγώνων που έδωσε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στον κλάδο να απεργήσουν, να πορευτούν με το ΠΑΜΕ. Να δώσουν με τη μαζική τους παρουσία απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργατικών αγώνων, όπως αυτή εκφράζεται και με την παρέμβαση Σανιδά σε βάρος όσων αγωνίζονται για να στεριώσει το κύμα της αντίστασης, στα «Τζάμπο» και σε κάθε άλλο χώρο δουλειάς. Κανένας εισαγγελέας, καμιά κυβέρνηση, καμιά συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία δεν μπορεί να βάλει όρια στους αγώνες, τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Αυτό θα βροντοφωνάξουμε την Παρασκευή από τα μαζικά μπλοκ της πρωτομαγιάτικης απεργίας μας.

Πρακτικά, τις τελευταίες μέρες έχουμε εντείνει τις εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς. Το περασμένο Σάββατο έγιναν οργανωμένες και μαζικές εξορμήσεις σε 13 μεγάλους χώρους δουλειάς (πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ). Ανάλογες εξορμήσεις προγραμματίζονται και σήμερα σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως και τις επόμενες μέρες που απομένουν μέχρι την απεργία και την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών.

Στόχος μας είναι να συμμετέχει μαζικά ο κλάδος στην απεργία και τη συγκέντρωση καθώς και στις εκλογές του Συλλόγου. Να μαζικοποιήσει το σωματείο του, ώστε από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουμε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οσο μαζικοποιούμε το σωματείο και χτίζουμε το μέτωπό μας με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, τόσο αυτό μας βοηθάει να ανοίξουμε τη δράση μας με όπλο το διεκδικητικό μας πλαίσιο.


Μαρία ΤΣΑΓΚΑΤΑΚΗ
Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ