Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προκλητική απέναντι στους συνταξιούχους

Συνάντηση των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών με τον υπουργό Οικονομίας

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι συνταξιούχοι φταίνε για τη δεινή οικονομική τους κατάσταση!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι συνταξιούχοι φταίνε για τη δεινή οικονομική τους κατάσταση!
Προκλητική και θρασύτατη απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων, μετά τη χτεσινή μεταξύ τους συνάντηση.

Η συμπεριφορά του υπουργού έχει εξοργίσει τους συνταξιούχους, καθώς ο Γ. Παπαθανασίου όχι μόνο απέρριψε το σύνολο των αιτημάτων που προβάλλουν, αυτή τη φορά με το πρόσχημα της κρίσης, αλλά ούτε λίγο - ούτε πολύ, όπως κατήγγειλε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Μαυροδόγλου, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας ευθύνονται και οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι!

Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστές των συνταξιούχων τόνισαν ότι ο υπουργός υπερασπίστηκε με πάθος την πολιτική της κυβέρνησής του, μια πολιτική, που, όπως κατήγγειλαν και στη συνάντηση, έχει οδηγήσει τους συνταξιούχους στη φτώχεια. Ταυτόχρονα, όπως πρόσθεσαν, απέφευγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας στις καταγγελίες των συνταξιούχων για την πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου (π.χ. 28 δισ. στις Τράπεζες), που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση, όταν για τους συνταξιούχους και για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν λεφτά.

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, με δηλώσεις τους, κατήγγειλαν ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του υπουργού και ξεκαθάρισαν ότι το συντονιστικό τους όργανο θα συνεδριάσει άμεσα, με σκοπό να αποφασίσει νέα κινητοποίηση των συνταξιούχων μέσα στο Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ