Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
1η Μάη 2009
Οπλο μας ο προλεταριακός διεθνισμός

Μαζική η συμμετοχή μεταναστών εργατών στις εκδηλώσεις των ταξικών συνδικάτων

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα και στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στην Ομόνοια, στις 9 π.μ. απηύθυνε στους Μπαγκλαντέζους εργάτες, η Ενωση Εργαζομένων Μεταναστών Μπαγκλαντές, για να φωνάξουν μαζί Ελληνες και μετανάστες εργάτες το «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ενωση στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ στον χαιρετισμό τους κάλεσαν τους μετανάστες εργάτες να οργανωθούν στο Συνδικάτο και ενωμένοι ν' αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μετανάστες από αφρικανικές χώρες.

Εφόσον είμαστε μέρος της εργατικής τάξης, έχουμε την υποχρέωση απέναντι στην τάξη μας, ν' αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε τις κατακτήσεις, για την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, επισήμανε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Ηλία Αχμεντ από την Ενωση Εργαζομένων Μεταναστών Μπαγκλαντές. Θα παλέψουμε - πρόσθεσε - σε κάθε επίπεδο, ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση, διαχωρισμό, ρατσισμό, ξενοφοβία.

Στον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γ. Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η φετινή Πρωτομαγιά, μεσούσης της καπιταλιστικής κρίσης, για να συνειδητοποιήσουν οι μετανάστες εργάτες ότι κρίση και καπιταλισμός πάνε μαζί. Η μόνη διέξοδος, είπε, για να ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες των εργατών που παράγουν τον πλούτο, είναι να έρθει στην εξουσία η εργατική τάξη.

Η Ειρήνη Κυριαζίδου από το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, κάλεσε τους Μπαγκλαντέζους εργάτες ν' αγωνιστούν για να οργανωθούν στα Συνδικάτα, όχι μόνο συμπατριώτες τους αλλά και άλλοι μετανάστες και Ελληνες εργάτες. Ανεξάρτητα, όπως τόνισε, από χρώμα, θρησκεία, χώρα, όλοι είμαστε προλετάριοι, την εργατική μας δύναμη έχουμε να δώσουμε, ζούμε από την δουλειά μας, τόνισε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ η Χρ. Λαμπούδη. Σημαντική τέλος, ήταν, η παρέμβαση Μπαγκλαντέζων εργατών που τόνισαν την σημασία του συνδικάτου και του ΠΑΜΕ στην ζωή και στις διεκδικήσεις τους.

Σε εργατογειτονιές της Αττικής

Από την εκδήλωση των Μπαγκλαντέζων μεταναστών την Κυριακή
Από την εκδήλωση των Μπαγκλαντέζων μεταναστών την Κυριακή
«Η Πρωτομαγιά δίνει μαθήματα τόλμης, αποφασιστικότητας, μαχητικότητας και αυτοθυσίας. Οροι και προϋποθέσεις απολύτως αναγκαίες για τη διεξαγωγή της ταξικής πάλης διαχρονικά» σημείωσε ο Κ. Ζιώγας, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το συνδικάτο για την Πρωτομαγιά το περασμένο Σάββατο, στο Δουργούτι, μια λαϊκή συνοικία του Νέου Κόσμου.

«Η εργατική τάξη έχει να θέσει το δικό της πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση. Στο κύμα επίθεσης να απαντήσουμε με κύμα αντεπίθεσης» τόνισε μεταξύ άλλων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί μετανάστες εργάτες που μετά την ομιλία, ψυχαγωγήθηκαν με μουσική από συγκρότημα μεταναστών από τη Συρία.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση στην οποία καλούσε προχτές Κυριακή, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, στο Μενίδι, όπου πολλοί μετανάστες έκαναν το βήμα και γράφτηκαν στο συνδικάτο τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ