Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αποδέχεται την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Το ΠΑΣΟΚ δήθεν ...κραυγάζει για τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για το θέμα της συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο και την εγκαλεί για «διαπραγματευτική ανεπάρκεια», αλλά την ίδια στιγμή αποδέχεται την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Χαρακτηριστική είναι η χτεσινή δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στη ΝΕΤ, όπου σημείωσε: «Η ελληνική νομοθεσία για τους ασφαλισμένους μετά το '93 τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα εξισώνει - και σωστά (!!!) - τα δικαιώματα ανδρών και γυναικών». Δηλαδή, αποδέχεται ανοιχτά και καθαρά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς ο συγκεκριμένος νόμος, ο 2084 του 1992, αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, σε όλα τα Ταμεία, κατά πέντε χρόνια (από το 60ό στο 65ο έτος ηλικίας).

Στο ίδιο μήκος κύματος και στηρίζοντας απόλυτα την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες εφάρμοσαν τους αντιασφαλιστικούς νόμους «Σιούφα - Ρέππα» αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζόμενων γυναικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δε «θα απολογηθεί για τίποτα» για τη σημερινή καταδικαστική απόφαση αφού, όπως ισχυρίστηκε, «οι αλλαγές τις οποίες έκανε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο Ασφαλιστικό ήταν πάντα στην κατεύθυνση της περαιτέρω διασφάλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος»...

Ο ίδιος αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απουσία φωνής», στη συνέχεια δεν αμφισβήτησε την ουσία της αντεργατικής απόφασης της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η λύση που προτείνει το ΠΑΣΟΚ είναι «η ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με τους παιδικούς σταθμούς, με τη στήριξη της νέας οικογένειας και του νέου ζευγαριού», για να μπορούν στη συνέχεια οι γυναίκες να εργάζονται μέχρι τα 65 χρόνια ή, όπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, για να «μπορεί να αλλάξει και το θεσμικό πλαίσιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ