Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Εντείνεται η γυναικεία ανισοτιμία

«Για μια ακόμα φορά η ΕΕ χρησιμοποιεί ψευδεπίγραφα την ισότητα των φύλων όσο βαθαίνει με τις πολιτικές της την ανισοτιμία των γυναικών». Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και όλα τα κόμματα που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει την αντιασφαλιστική πολιτική της ΕΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Η πενταετής διαφορά στα όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε πρόωρη συνταξιοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στα πλαίσια μιας κοινωνίας που μεταβιβάζει συνεχώς κοινωνικές υπηρεσίες στις πλάτες τους», επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα η ΟΓΕ.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων γυναικών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όλων συνολικά των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική που καταργεί τις κατακτήσεις τους και χειροτερεύει τη ζωή τους, καταλήγει μεταξύ άλλων η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ