Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Προδιαγεγραμμένη... παράσταση

Το γνωστό... παιχνίδι χούλιγκανς - αστυνόμοι με όλα τα συμπαρομαρτούντα (φωτοβολίδες, καπνογόνα, πέτρες, ξύλα, μολότοφ, δακρυγόνα, φωτιές, καταστροφές) ξαναπαίχτηκε, την Κυριακή, στους χώρους μεταξύ του κλειστού και του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο ΟΑΚΑ και άλλα γειτονικά σημεία. Ο,τι έγινε το ανέμεναν σχεδόν όλοι, πλην των «υπευθύνων» (τυχαία άραγε;)...

Η ΑΕΚ ρίχνει ευθύνες σ' αυτούς που ενέκριναν παράλληλη διεξαγωγή των δύο αθλητικών γεγονότων. Αλλά και σ' αυτούς «που γνώριζαν τις πιθανές συνέπειες και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, ώστε με βεβαιότητα να συναντηθούν οι οπαδοί των δύο ομάδων». Ο Παναθηναϊκός τα βάζει με τη Σούπερ Λίγκα (για «την απόφαση να μη μετατεθεί ο αγώνας της ΑΕΚ») και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη («δεν πήρε την παραπάνω απόφαση»).

Η Σούπερ Λίγκα αναλαμβάνει μερίδιο της ευθύνης και προβάλλει σαν δικαιολογία λόγους αρχής (απόφαση ΔΣ για ταυτόχρονη έναρξη όλων των αναμετρήσεων) και απειρία!... Και ψέγει όσους «προσποιούνται τους αμέτοχους». Αποκαλυπτικός πάντως ήταν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Κώστας Πηλαδάκης, μιλώντας στο ρ/σ «Sentra 103,3»: «Τα κριτήρια με τα οποία αποφασίσαμε την αλλαγή της ώρας ήταν πρώτον τα ΜΜΕ που είχαν κανονίσει ανάλογα τα τηλεοπτικά τους προγράμματα»... Οσο για τον υφυπουργό Αθλητισμού διέψευσε ότι μπορούσε ν' αποφασίσει αλλαγή μέρας («χρειάζεται αίτηση από αστυνομία, ΔΕΑΒ») και καλύφθηκε πίσω από τη διαβεβαίωση του επιτελάρχη της αστυνομίας ότι εγγυάται την ομαλή περαίωση.

Το... πινγκ πονγκ γίνεται και για να αποσιωπηθεί η αλήθεια. Οτι αφενός οι αιτίες (και) στα φαινόμενα βίας βρίσκονται στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και τα επακόλουθα τους. Γι' αυτό και οι «ταγοί» συνειδητά αποφεύγουν ν' ασχοληθούν μαζί τους. Και αφετέρου ότι όσοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, εκμεταλλεύονται τις συνέπειες (αύξηση καταστολής, δικαιολόγηση - ιδεολογικά και πρακτικά - αντιλαϊκών επιλογών κλπ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ