Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΙΦΑ
Δραστικά μέτρα κατά Σούπερ Λίγκας

Δραστικά μέτρα κατά της δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας ετοιμάζεται να πάρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία συμφωνεί με τη στάση που κρατάει η ΟΥΕΦΑ, η οποία επιθυμεί να μην πραγματοποιηθεί μία "κλειστή" λίγκα, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα πλουσιότερα σωματεία της Ευρώπης. Χαρακτηριστικές, άλλωστε, είναι και οι δηλώσεις του προέδρου της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ: "Οι κινήσεις που θα κάνει η ΦΙΦΑ, είναι να τιμωρήσει, αρχικά, τα πρωταθλήματα από τα οποία θα προέρχονται ομάδες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λίγκα, και ως φυσική συνέπεια θα έρθει η τιμωρία της ομάδας ή των ομάδων από τα ίδια τους τα πρωταθλήματα. Ετσι, η διεθνής αλληλεγγύη θα υπερισχύσει και όλοι θα επιστρέψουν στην οικογένειά μας".

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΦΙΦΑ, Κέιθ Κούπερ, ο οποίος ανέφερε: "Ολα αυτά τα σχέδια και οι ελπίδες για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας είναι νεροπλύματα! Αυτή η λίγκα δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα καλά θα κάνουν πού και πού να τρώνε ψωμί και βούτυρο και όχι συνέχεια χαβιάρι!".

Η ΦΙΦΑ, μέσω των εκπροσώπων της, αναφέρθηκε, επίσης, και στο καυτό θέμα της κοινής ιδιοκτησίας περισσοτέρων του ενός συλλόγων από την ίδια εταιρία, εκφράζοντας την απόφασή της να λάβει οποιοδήποτε μέτρο απαιτείται, όσο σκληρό και αν είναι, προκειμένου να μη μετέχουν ομάδες με κοινό ιδιοκτήτη στην ίδια διοργάνωση. Το "καμπανάκι" χτυπάει εκτός άλλων και για την ΕΝΙΚ, που έχει στην ιδιοκτησία της εκτός της ΑΕΚ και άλλους συλλόγους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον ...αέρα η τελική κατάταξη(23/4/2010)
«Φάλτσα»... αγωνιστική(30/9/2008)
Ακόμα χειρότερα...(23/8/2006)
Για τα λεφτά τα κάνουν όλα(13/12/2000)
"Ναυαγεί" η Σούπερ Λίγκα(30/9/1998)
ΟΥΕΦΑ κατά Σούπερ Λίγκας(19/8/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org