Στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής ο σύλλογος των Ολυμπιονικών της πάλης. Αποφάσισε αποχή από το Κύπελλο σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Στα τέλη της δεκαετίας του '70, είχαν ρωτήσει τον προπονητή του Ατλαντα Καλλιθέας, Γ. Δεσκουλίδη, το λόγο που ο σύλλογός του δεν έβγαζε πρωταθλητές. "Αυξήστε μας την επιχορήγηση σε 500.000 δρχ. κι εμείς θα σας χαρίσουμε Ολυμπιονίκες" ήταν η απάντηση. Ο Γ. Δεσκουλίδης κράτησε το λόγο του και μαζί με τους συνεργάτες του ετοίμασαν για την Ελλάδα δύο Ολυμπιονίκες και πολύ περισσότερους παγκόσμιους πρωταθλητές. Παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο σύλλογος των Ολυμπιονικών βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής. Η ΓΓΑ καθυστερεί την πενιχρή επιχορήγηση για περισσότερους από είκοσι μήνες. Οι προπονητές έχουν να πάρουν δραχμή από το Μάρτη και οι παλαιστές από τον Απρίλη. Η πολιτεία υπόσχεται χωρίς να προχωράει σε πράξεις, η ομοσπονδία αδιαφορεί και ο σύλλογος μπροστά στην αδυναμία του να προσφέρει έστω και μια πορτοκαλάδα στους αθλητές του, υποχρεώθηκε σε αποχή από τους αγώνες Κυπέλλου, που ξεκινούν σήμερα στο Μενίδι, καταγγέλλοντας την αδιαφορία και την κοροϊδία των υπευθύνων. Ομόφωνα το ΔΣ του Ατλαντα αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην κατεβάσει αθλητές και σε ανακοίνωσή του τονίζει:
"Το ΔΣ του συλλόγου μας, στη συνεδρίαση της 23/9/98, ύστερα από έντονο προβληματισμό και μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει μετά από τον κατ' εξακολούθηση εμπαιγμό από την πλευρά της ΓΓΑ για το θέμα της οικονομικής επιχορήγησης, τακτική που έχει φέρει το σύλλογο στα πρόθυρα της αναστολής της λειτουργίας του, αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας.
Αν και βρισκόμαστε στο τέλος του 1998, δεν έχει δοθεί από την πολιτεία ούτε δραχμή από την επιχορήγηση, ενώ και από την επιχορήγηση του 1997 έχουμε πάρει μόνο το 20%. Η ΓΓΑ δεσμεύτηκε, ύστερα από αλλεπάλληλα διαβήματά μας, να εξοφλήσει στις αρχές του Αυγούστου τα χρήματα του 1997 και να δώσει προκαταβολή για το 1998. Από τις αρχές Αυγούστου η εξόφληση μετατέθηκε για το τέλος Αυγούστου, από το τέλος Αυγούστου για τις αρχές Σεπτέμβρη, μετά για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, στη συνέχεια για το τέλος Σεπτέμβρη, έπειτα για τις αρχές Οκτώβρη και βλέπουμε.
Μετά από αυτή τη μεταχείριση, ο σύλλογός μας ρωτά τους αρμόδιους, αν πράγματι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του αθλητισμού και μάλιστα σε περίοδο προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Είναι καιρός το ΔΣ της ΕΟΦΠ να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει οδηγήσει το άθλημα των Ολυμπιονικών με την τακτική που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του αθλήματος, καθώς επίσης να φροντίσει για την εξόφληση του μισθού των προπονητών, που είναι 7 μήνες απλήρωτοι".
Γ. Γ.