Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Νέα αγωνιστική πρωτοβουλία αύριο

Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση

Σε κινητοποίηση με την οποία αναδεικνύεται η ανάγκη, οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια να φορτωθούν οι ίδιοι τις συνέπειες της κρίσης, καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ) αύριο, Τετάρτη, 11 Φλεβάρη, στις 10 π.μ., έξω από τα γραφεία του. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν στη νομαρχία, στη Βέροια.

«Σε μια περίοδο που οι απολύσεις φουντώνουν και δεκάδες χιλιάδες εργάτες βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, χωρίς την ελάχιστη προστασία, σε κερδοφόρες και λιγότερο κερδοφόρες επιχειρήσεις, οι θύτες αυτού του κοινωνικού ολοκαυτώματος, που όλο το προηγούμενο διάστημα συσσώρευσαν αμύθητα κεφάλαια, απαιτούν πρόσθετα προνόμια» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΝ, καταγγέλλοντας την προσφορά 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες από την κυβέρνηση, όπως και και τις μεθοδεύσεις να επιδοτηθεί για ακόμη μια φορά ο Λαναράς με 35 εκ. ευρώ.

«Φτάνει πια! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Ούτε ένα ευρώ στους βιομήχανους», τονίζει το ΕΚΝ καλώντας τους εργαζόμενους να παλέψουν με προτεραιότητα τα εξής αιτήματα: «Οχι νέα κλεισίματα εργοστασίων. Οχι νέες απολύσεις - Καμιά χαμένη θέση εργασίας. Δουλειά με δικαιώματα - Οχι στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων. Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στον Λαναρά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ