Η υπερεντατικοποίηση και άγρια εκμετάλλευση των πληρωμάτων από τους εφοπλιστές είχε ως αποτέλεσμα την Κυριακή το πρωί να αφήσει την τελευταία του πνοή στο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΛΙΣΣΟΣ» ο 47χρονος μάγειρας του πλοίου. «Εφυγε» αβοήθητος, από καρδιακό επεισόδιο, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «ΑΝΕΚ» δεν είχε γιατρό στο πλοίο. Την ίδια μέρα, στο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α», όταν αυτό κατέπλεε στο λιμάνι της Ανδρου, ο ναύκληρος του πλοίου, δουλεύοντας στο γκαράζ, χτύπησε σοβαρά το δεξί του χέρι.
Θύματα της εφοπλιστικής ασυδοσίας έπεσαν και επιβάτες που λαχτάρισαν το Σαββατοκύριακο μέσα σε δύο υπερήλικα και υποσυντήρητα πλοία. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το ακτοπλοϊκό πλοίο «ΜΙΛΕΝΑ», του εφοπλιστή Αγούδημου, προσέκρουσε στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης πάνω στον προβλήτα του λιμανιού της Χάλκης, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τους 32 επιβάτες και τους 51 ναυτεργάτες του πληρώματος. Σε αυτό το 40χρονο πλοίο έχουν δώσει το δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Θήρα, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο Κάρπαθο, Χάλκη και επιστροφή!
Την Κυριακή το μεσημέρι το πλοίο «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» του εφοπλιστή Μανούση, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι της Χίου προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού με 38 επιβάτες και 50 ναυτεργάτες πλήρωμα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Το πλοίο το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Χίο για Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα, παραμένει ακόμα στο λιμάνι της Χίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγγλικός Νηογνώμονας που εκδίδει τα πιστοποιητικά του, αρνείται να του εκδώσει πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης (αξιοπλοΐας), επειδή ο εφοπλιστής τον έχει «φεσώσει». Ορισμένοι από τους επιβάτες, προωθήθηκαν στον προορισμό του με το πλοίο «ΛΙΣΣΟΣ», ενώ μέχρι χτες το απόγευμα στο πλοίο είχαν μείνει «αμανάτι», 5 επιβάτες.
Αργά το βράδυ, ο αγγλικός Νηογνώμονας εξέδωσε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το πλοίο «Σαμοθράκη», οπότε και αυτό απέπλευσε για το προγραμματισμένο του ταξίδι.