Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στις απολύσεις

Τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στο Δήμο Μάνδρας

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη σωρεία απολύσεων που γίνονται σε δήμους του Λεκανοπεδίου πραγματοποιεί τη Δευτέρα 9 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί στο Δήμο Μάνδρας, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα σωματεία και τους εργαζομένους των ΟΤΑ στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή του Θριασίου έχουν γίνει, ήδη, 135 απολύσεις συμβασιούχων (85 στο Δήμο Ασπροπύργου, 40 στο Δήμο Μάνδρας και 10 στο Δήμο Μαγούλας).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ η κυβέρνηση αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις και η ΚΕΔΚΕ στηρίζει το έργο αυτό, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ προτείνει να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις στους τουριστικούς δήμους και «δεν κάνει κουβέντα για τις απολύσεις, τους απλήρωτους εργαζόμενους, το ζήτημα της υπεράσπισης της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Κάθε μέρα απολύονται εργαζόμενοι με τη γνωστή δικαιολογία "η σύμβαση έληξε"».

Οι εργαζόμενοι, τονίζει η Συντονιστική, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι δήμαρχοι που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ