Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΣΕΑΑΝ
Απάντηση στη νοθεία με συγκέντρωση

Να μη δώσουν καμία νομιμοποίηση στο συνέδριο της νοθείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), να καταδικάσουν την αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική των κυβερνήσεων, που προωθήθηκε και με τις «πλάτες» της ΕΣΑμεΑ, να πάρουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση, στις 9.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», όπου θα ξεκινάει το 7ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΕΣΑμεΑ, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.

Την ίδια ώρα η διοίκηση του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ερμής» και η ΕΣΑμεΑ επιδόθηκαν σε έναν αγώνα τρομοκρατίας, διώξεων και «νουθετήσεων», προκειμένου να μην προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του «Ερμή» στην εξαγγελθείσα για σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το «Νοβοτέλ». Ηδη από προχτές, αφού ανακοινώθηκε η κινητοποίηση, ασκήθηκαν πιέσεις από την ΕΣΑμεΑ προκειμένου να μη γίνει. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ επιχείρησε να «νουθετήσει» τους εργαζόμενους. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τα προβλήματα, ενώ ο γραμματέας της ΕΣΑμεΑ είναι και πρόεδρος του «Ερμή».

Αφού οι «νουθετήσεις» έπεσαν στο κενό, χτες το πρωί η διοίκηση του «Ερμή» κατέθεσε αγωγή, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση και «κάθε άλλη που μελλοντικά θα εξαγγελθεί με οποιαδήποτε μορφή και με το ίδιο αίτημα»!

Η αγωγή εκδικάστηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η διοίκηση ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα για την κινητοποίηση, ότι δεν είχε οριστεί προσωπικό ασφαλείας και ότι βλάπτεται το Κέντρο που είναι μη κερδοσκοπικός φορέας. Ωστόσο απ' τις καταθέσεις των μαρτύρων προέκυψε ότι οι γονείς πληρώνουν 300 ή και παραπάνω ευρώ το μήνα πέραν από αυτά που πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Οτι οι εργαζόμενοι πιέζονται απ' τη διοίκηση να αντιμετωπίζουν τους γονείς και εκπαιδευόμενους και ως πελάτες, αλλά και ότι γονείς έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα στο 20ετές ΔΣ του «Ερμή» διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν τους εγγράφουν στο Σωματείο.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Μονομελές Πρωτοδικείο βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ, του ΠΑΜΕ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, οι οποίοι τους κάλεσαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους και την αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους εκπαιδευόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ