Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10292

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάλυψε την εργοδοτική τρομοκρατία στα «Τζάμπο»

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών από ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας και το ΠΑΜΕ για το ότι δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την εργοδοτική τρομοκρατία και για τη στάση των δυνάμεων καταστολής το περασμένο Σάββατο.


ΣΕΛ.  11
ΕΚΘΕΣΗ ΕΕ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Προωθεί τις «πράσινες» μπίζνες

Τη λεγόμενη πράσινη οικονομία, δηλαδή νέα πεδία κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, προωθεί η ΕΕ σύμφωνα με έκθεση που υπερψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.


ΣΕΛ.  9

ΕΝΙΑΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων

Αλέκα Παπαρήγα: Η κρίση είναι κρίση του συστήματος, δεν προέρχεται από ένα κόμμα, η πάλη πρέπει να είναι η αμφισβήτηση αυτού του συστήματος, οι στόχοι πάλης να είναι σε σύγκρουση με τα μονοπώλια

Μπροστά στην κρίση να ετοιμαστεί το κίνημα, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις κοινής δράσης των εργατοϋπαλλήλων με τα μικρομάγαζα και τη φτωχή αγροτιά. Ενα κίνημα που φουσκώνει κυριολεκτικά και αντεπιτίθεται μπορεί να πετύχει περιορισμό των αρνητικών συνεπειών αλλά και να αμφισβητεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να θέτει ζήτημα να αλλάξει η τάξη που εξουσιάζει. Μέσα από τη δράση του κινήματος να επιταχυνθούν οι διεργασίες συγκρότησης του λαϊκού μετώπου. Κάθε μέρα λοιπόν να επιταχύνουμε την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, των αγροτών και των μικρομάγαζων. Να συσπειρωθούν δυνάμεις στα σωματεία τους και κόντρα στις διοικήσεις, όπου δεν ανταποκρίνονται αυτές, ώστε τη λαίλαπα της κρίσης που θα έρθει να την αντιμετωπίσουμε με διεκδικήσεις. Να υποσκαφτεί η δύναμη του πολιτικού συστήματος, που όταν είναι αδύνατο, έχει δυσκολία να πάρει σκληρά μέτρα. Στις εκλογές έχει σημασία να αναδειχτεί όσο γίνεται πιο αδύναμη κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΤΡΑ
Οι ταξικές δυνάμεις σημάδεψαν την απεργία

Με προσυγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία ενάντια στις απολύσεις απάντησαν οι εργαζόμενοι στην Πάτρα που συσπειρώθηκαν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της χτεσινής 24ωρης παμπατραϊκής απεργίας. Από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν με επιτυχία μια σειρά από εργασιακούς χώρους (εργοστάσια, πολυκαταστήματα κ.ά.). Μαζική παρουσία στο μπλοκ του ΠΑΜΕ είχαν οι εργαζόμενοι της «Φριγκογκλάς», που αυτές τις μέρες δίνουν μάχη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο.


ΣΕΛ.  13


ΚΟΥΒΑ
Πάλη για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες ο πρέσβης της Κούβας Ερμες Ερέρα Ερνάντες.


ΣΕΛ.  15
«Εφυγε» η αγωνίστρια ηθοποιός Αλέκα Παΐζη

ΣΕΛ.  27
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Συναινεί στην παράδοση κρατουμένων από το Γκουαντάναμο

Το ψήφισμα που καταψήφισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑ.Ο.Σ. και κάποιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ενώ άλλοι απείχαν.


ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Δυσφημούν τη χώρα οι αντιδράσεις στις κυβερνητικές επιλογές

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ