Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Ξεχώρισαν οι εχθροί και οι φίλοι των αγροτών

Ανακοίνωση για τα συμπεράσματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς από τον πολυήμερο αγώνα στα μπλόκα

Στιγμιότυπο από τα αγροτικά μπλόκα
Στιγμιότυπο από τα αγροτικά μπλόκα
Τους μικρούς και μεσαίους αγρότες του νομού και όλης της χώρας, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες έδωσαν ένα σκληρό πολυήμερο αγώνα, παλεύοντας για την επιβίωσή τους, για το μέλλον τους, χαιρετίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ. «Φεύγουμε από τους δρόμους με ψηλά το κεφάλι», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Οι αγώνες μας δεν πήγαν χαμένοι. Με τις κινητοποιήσεις μας φέραμε στην επικαιρότητα και προβάλαμε τα τεράστια προβλήματά μας, αποκτήσαμε πολύτιμες εμπειρίες και εφόδια. Μπορούμε πλέον σαφέστερα να βγάλουμε συμπεράσματα για συμμάχους και αντιπάλους».

Υπογραμμίζει ότι απέναντί τους οι αγρότες έχουν: Την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης, τα ασφυκτικά πλαίσια που βάζει η ΚΑΠ, το ΠΑΣΟΚ που τήρησε εχθρική στάση στους αγώνες, τις άλλες δυνάμεις που διακηρύσσουν τον «ευρωμονόδρομο» και ζητούν απλά διορθώσεις ή «ελαστικοποίηση» της ΚΑΠ. Επίσης, απέναντι στους αγρότες βρίσκονται οι διεφθαρμένες ψευτοηγεσίες τύπου ΣΥΔΑΣΕ-ΓΕΣΑΣΕ-ΠΑΣΕΓΕΣ, οι παλιοί και νέοι αγροτοπατέρες.

«Μαζί μας, αντίθετα, ήταν το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης και της υπαίθρου, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και βιοτέχνες και τα σωματεία τους, οι σύλλογοι γυναικών, το φοιτητικό κίνημα, που με διάφορες μορφές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, και τονίζεται: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Επόμενος μεγάλος σταθμός των αγώνων μας θα είναι ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ, στις 15 Μάρτη», καταλήγει η ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ θα περιοδεύσει αύριο, Πέμπτη, 5 του Φλεβάρη, στο Λουδία Θεσσαλονίκης στις 6.30 μ.μ. με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Ζιώγα και θα συζητήσει με τους αγρότες.

Διαμαρτυρία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ, συνοδευόμενη από τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η διαμαρτυρία αφορούσε στην εισαγγελική παρέμβαση, η οποία επιχειρεί την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα της αγροτιάς και μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις αγροτών, σε στήσιμο νέων «αγροτοδικείων».

Οπως τόνισε η αντιπροσωπεία, η πολιτική καταστολής του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνέχεια αυτής του ΠΑΣΟΚ, που η αγροτιά τη γνώρισε στους μεγάλους αγώνες προηγούμενων ετών. Είναι απόρροια των αντιδημοκρατικών οδηγιών και μέτρων της ΕΕ. «Οι αγρότες που υποφέρουμε από την ΚΑΠ και την πολιτική της ΕΕ, που βλέπουμε το εισόδημά μας να μειώνεται και να μην μπορούμε να ζήσουμε στη γη, όπου δουλεύουμε σκληρά, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να λυγίσουμε από την προσπάθεια τρομοκράτησης. Ο αγώνας μας για επιβίωση είναι δίκαιος και δεν μπορεί να τον σταματήσει ούτε η τρομοκρατία, ούτε οι διώξεις που ετοιμάζονται», επισήμαναν τα μέλη της αντιπροσωπείας.

Και χτες, εξάλλου, κλειστά παρέμειναν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από τους αγρότες των Σερρών στο μπλόκο του Προμαχώνα. Σήμερα οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση και θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ