Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καρμπόν με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Βγαλμένες με «καρμπόν» από το «πρόγραμμα» του ΠΑΣΟΚ ήταν οι αντεργατικές απαιτήσεις που διατύπωσε χτες ο ΣΕΒ. Αν ανατρέξει κάποιος στο «ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση», που έδωσε το ΠΑΣΟΚ στη δημοσιότητα στις 27/01/2009, θα διαπιστώσει ότι οι νέες οικονομικές ενισχύσεις και ελαφρύνσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις που ζητούν οι βιομήχανοι και η παροχή φτηνού εργατικού δυναμικού που απαιτούν αποτελούν δεσμεύσεις και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ απέναντί τους!!

Αρωγός το ΠΑΣΟΚ στην παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων...

-- «Το κράτος να αναλάβει μέρος των ασφαλιστικών εισφορών νέων που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. 12 μήνες)», απαιτεί ο ΣΕΒ, και το ΠΑΣΟΚ πλειοδοτώντας προτείνει: «Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών των νέων έως 30 ετών για 4 χρόνια. Δίνουμε κίνητρα έτσι στη μικρή και μεσαία επιχείρηση να προσλάβει νέους»!!

-- «Ενεργές πολιτικές διά βίου μάθησης ειδικά για εργαζομένους σε κλάδους που φθίνουν (...) και επιδότηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ που αναλαμβάνουν να καταρτίσουν εργαζομένους που έχουν χάσει τη θέση εργασίας τους» ζητάει ο ΣΕΒ, και το ΠΑΣΟΚ έχοντας ...διαγνώσει το αίτημά του προτείνει: «Εισαγωγή της κοινωνικής εργασίας για τη στήριξη των ανέργων και απολυμένων σε τομείς που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό»!!

-- «Στοχευμένη προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης νέων και γυναικών», θέλουν οι βιομήχανοι για να «ξεζουμίζουν» εργαζόμενους στο όνομα της απόκτησης ...εργασιακής εμπειρίας, το ίδιο και αυτό προτείνει και το ΠΑΣΟΚ: «Διευκολύνουμε τους νέους να αποκτήσουν πιστοποιημένη εργασιακή εμπειρία έως 6 μήνες στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον έχουν ολοκληρώσει οποιαδήποτε βαθμίδα μεταλυκειακής εκπαίδευσης ή έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ».

-- «Μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών (...) και πραγματική εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος» απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα προτείνει και το ΠΑΣΟΚ με την «παράταση του εργάσιμου βίου», τις «αλλαγές στα ΒΑΕ» καθώς και ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα γίνουν αναδιαρθρώσεις σε ολόκληρες περιοχές, που μαστίζονται από την κρίση»!

...και πρόθυμο στην παροχή ζεστού χρήματος στους βιομήχανους

Στην απαίτηση του ΣΕΒ για νέες επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό το ΠΑΣΟΚ δίνει τα ...«ρέστα» του.

-- «Αμεση προώθηση όλων των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα» ζητούν οι βιομήχανοι για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους, τις απαιτήσεις σπεύδει να καλύψει το ΠΑΣΟΚ προτείνοντας: «Δρομολόγηση νέων έργων με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), με σύνθετα έργα υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου (...) Προώθηση μικρών και μεγαλύτερων έργων μέσω ΟΤΑ, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων».

-- «Επίσπευση έγκρισης και χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άμεση και αποτελεσματική εκκίνηση του ΤΕΜΠΜΕ», διεκδικεί ο ΣΕΒ για να βάλει χέρι σε επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ βρίσκουν θέσεις και αυτές οι απαιτήσεις: «Αύξηση ετήσιων δεσμεύσεων πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013, ώστε να φτάσουν τα 5,63 δισ. ευρώ (...) Παροχή στοχευμένων κινήτρων και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για στήριξη των επενδύσεων του κατασκευαστικού τομέα, του κλάδου δομικών υλικών, του τουρισμού»...


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ