Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε πολλές πόλεις της χώρας, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας αρχιμανδρίτης, ένας γιατρός, επιχειρηματίες και στρατιωτικοί.

Οπως έγινε γνωστό, μετά από έγγραφο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ξεκίνησε η έρευνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Μύκονο, Ορεστιάδα και Πρέβεζα προκειμένου να εντοπιστούν Ελληνες χρήστες του διαδικτύου που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικονίζονταν ερωτικές συνευρέσεις ενηλίκων με παιδιά από 6 μηνών έως 14 ετών. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι υπολογιστών, 8 λάπτοπ και υλικό συνολικής χωρητικότητας 28 ΤΒ (28.000 GB). Παράλληλα, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για άλλα 13 άτομα ενώ έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από 40 σπίτια σε όλη την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος τεσσάρων συλληφθέντων για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Στον εισαγγελέα προσήχθησαν οι Σπύρος Συμεωνίδης, Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Φαίδων Χασιώτης και Γιώργος Ηλιόπουλος, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, με χρήση διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθειαν. Και οι τέσσερις αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή τις επόμενες μέρες. Σημειώνεται, επίσης, ότι με εντολή της εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελ. Ράικου, ενεργοποιήθηκε η διάταξη πρόσφατου νόμου, που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ