Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαιολογητικά για τους επί μακρόν διαμένοντες

Απόφαση με θέμα τον «Καθορισμό δικαιολογητικών για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος» των μεταναστών στην Ελλάδα, υπέγραψε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που οφείλει να υποβάλει ο υπήκοος τρίτης χώρας, για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, είναι τα εξής: Αίτηση εις διπλούν που θα συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες. Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου. Ληξιαρχική πράξη γέννησης. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των αδειών διαμονής των γονέων του αιτούντος. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των τίτλων αποφοίτησης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ελληνικών σχολείων της ημεδαπής (Απολυτήριο Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δημοτικού σχολείου και Απολυτήριο Δημόσιου ή Ιδιωτικού Γυμνασίου). Παράβολο σύμφωνα με τα οριζόμενα της παραγράφου 2 του άρθρου 92 του Ν. 3386/ 05.

Σε περίπτωση μονογονεϊκών οικογενειών ή θανάτου ή διαζυγίου ή ακύρωσης του γάμου των γονέων του αιτούντος, θα προσκομίζεται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας διαμονής του γονέα με τον οποίο διέμενε κατά την ημερομηνία ενηλικίωσής του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ