Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Συνετή» οικονομική διαχείριση

Πανηγύριζε η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων πριν λίγες μέρες, διότι η αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας, από τον οίκο «Moody's», παραμένει στο Α1, δηλαδή μπορεί να δανειστεί με ...καλύτερους όρους. Σε σχετικό δελτίο Τύπου, μάλιστα, του δήμου αναφέρεται ότι «η διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου της Αθήνας και η θετική εκτίμηση των προοπτικών του αποτελεί αναγνώριση της ορθότητας των επιλογών και της συνετής οικονομικής διαχείρισης που ασκεί η σημερινή Δημοτική Αρχή».

Σε τι συνίσταται, όμως, αυτή η «συνετή οικονομική διαχείριση», για τους εργαζόμενους και τους δημότες της πρωτεύουσας; Πρώτον, τα 2/3 των συνολικών εσόδων του προϋπολογισμού (συνολικού ύψους 887,348 εκατ. ευρώ) προέρχονται από φόρους, τέλη και παράβολα, που πληρώνουν οι κάτοικοι της πόλης. Δεύτερον, από το 1995 - διοίκηση Αβραμόπουλου - μέχρι και το 2009, διοίκηση Νικ. Κακλαμάνη, οι αυξήσεις στα τέλη των κατοικιών έφτασαν το 101,22%. Τρίτον, μια σειρά από υπηρεσίες έχουν εκτιναχτεί τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα τα τροφεία των παιδικών σταθμών, που αυξήθηκαν μέχρι και 250%.

Φανταζόμαστε ότι η «Moody's» πήρε υπόψη της και τα παραπάνω στοιχεία για να αναγνωρίσει την ...«ορθότητα των επιλογών» της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ