Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδήλωση - προμήνυμα στα ΤΕΕ Σταυρούπολης

Το πρώτο αγωνιστικό βήμα πραγματοποίησαν χτες εκατοντάδες μαθητές των ΤΕΕ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές και βιβλία, τη δημιουργία νέου διδακτηρίου και τη λειτουργία των σχολείων τους σε πρωινό κύκλο. Μετά από απόφαση του Συντονιστικού των τεσσάρων ΤΕΕ της Σταυρούπολης (1ο-2ο-3ο-5ο) οι μαθητές προχώρησαν σε τρίωρη αποχή από τα μαθήματά τους και στους δύο κύκλους και απέκλεισαν για μισή ώρα την οδό Λαγκαδά, στο σημείο μπροστά από το σχολικό τους συγκρότημα. Μετά το συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου πραγματοποίησαν συναυλία με ερασιτεχνικά μαθητικά σχήματα μέσα στο προαύλιο του συγκροτήματος.

Ενδεικτικό του κλίματος τρομοκρατίας και αυταρχισμού, που θέλει να εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας και οι υπηρεσίες του, μπροστά στην αναμενόμενη έναρξη και ένταση των μαθητικών αγώνων, είναι το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, στον πίσω δρόμο του σχολικού συγκροτήματος, βρισκόταν σε ετοιμότητα μια κλούβα με άνδρες των ΜΑΤ. Στο σκηνικό προστέθηκαν και οι παρεμβάσεις των διευθυντών των ΤΕΕ, που με έμμεσες απειλές, κυρίως σε μέλη των απερχόμενων 15μελών Συμβουλίων, προσπαθούσαν να «μαζέψουν» τις αντιδράσεις των μαθητών.

Η απάντηση όμως των μαθητών ήταν μαζική και αποφασιστική. Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή και ήρθε ως φυσική συνέχεια του αναβρασμού που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο συγκεκριμένο συγκρότημα ΤΕΕ, όπου στοιβάζονται 1.500 παιδιά.

Χτες βράδυ οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού των ΤΕΕ θα συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού των ημερήσιων σχολείων Θεσσαλονίκης, που θα συζητούσε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των μαθητών του νομού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ