Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποφάσεις για συνέχεια του αγώνα

Ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης.Για ακόμη μια φορά προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στη νέα υπονομευτική τακτική που έχει χαράξει το υπουργείο Παιδείας, ευελπιστώντας να γυρίσει πίσω το μεγάλο ποτάμι των μαθητών, που μήνες τώρα έχει ξεχυθεί σε κάθε πόλη της χώρας, σε κάθε σχολειό, ζητώντας μόρφωση για όλο το λαό.

Οι μαθητές του Συντονιστικού Οργάνου Ημερήσιων Σχολείων Θεσσαλονίκης,που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών Οργάνων στην Αθήνα, δηλώνουν αποφασισμένοι μαζί με όλους τους συμμαθητές τους να προχωρήσουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Ετσι χτες σε πολλά σχολεία της πόλης οι μαθητές εισηγήθηκαν και αποφάσισαν την ανακατάληψη των σχολικών κτιρίων, ενώ σήμερα προχωρούν σε μαζικά μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Την Πέμπτη 28 Γενάρη θα πραγματοποιήσουν νέο πανεκπαιδευτικό παλλαϊκό συλλαλητήριο,στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου, όπου και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με αυτές των εκπαιδευτικών και των απεργών εργατών για να διαδηλώσουν όλοι μαζί την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αντίστοιχα προχωρούν και οι μαθητές στις υπόλοιπες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων προχώρησαν, ήδη από χτες, σε κατάληψη των σχολικών κτιρίων οι μαθητές του 19ου Ενιαίου Λυκείου,του 26ου Ενιαίου και του 33ου Γυμνασίου της πόλης, παράλληλα τις καταλήψεις συνεχίζουν και οι νυχτερινοί μαθητές της Θεσσαλονίκης. Ετσι κλειστό παραμένει το 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο και το 1ο Νυχτερινό ΤΕΕ στο συγκρότημα του Ευκλείδη.

"Εκφραση παρελκυστικής τακτικής" χαρακτηρίζει η Αγωνιστική Δημοτική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς,την προσπάθεια της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει θέση απέναντι στο κρίσιμο θέμα της Παιδείας και του νέου νόμου του Αρσένη. Η ΑΔΕΚ είχε καταθέσει σχετική πρόταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, οπότε και αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή από εκπροσώπους των παρατάξεων, για να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο σύγκλισης απόψεων πάνω στο θέμα. Η απόφαση όμως έμεινε μόνο στα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ, αφού τελικά δεν έγινε καμία κίνηση υλοποίησής της.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών δηλώνει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, το οποίο σημειώνει: "Ο αγώνας τους είναι αγώνας για το μέλλον και των δικών μας παιδιών. Είναι αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών μας. Είμαστε μαζί με τους μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στο νόμο που βάζει φραγμούς στη μόρφωση, για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία χωρίς φραγμούς στα παιδιά των εργαζομένων, για την κατάργηση της παραπαιδείας, για το 15% για την Παιδεία".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ