Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεση και δυναμική απάντηση στην εγκληματική επιδρομή του Ισραήλ

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στη νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Με ανακοινώσεις, διοργάνωση και πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, συναντήσεις με την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία, συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και ανάληψη πρωτοβουλίας για αναχώρηση τη Δευτέρα 5/1 αντιπροσωπείας του Κόμματος με προορισμό τη Ραμάλα.

Την ίδια μέρα που εκδηλώθηκε η ισραηλινή επίθεση, το Σάββατο 27/12, εκδίδεται ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, με την οποία αναγγέλλεται ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 29/12 στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε αυτή και στην πορεία προς τις πρεσβείες της Αμερικής και του Ισραήλ. Καλεί δε τις ΚΟ σε όλη τη χώρα να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες και το μαζικό κίνημα να κάνει υπόθεσή του την έκφραση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε με τον πιο έντονο τρόπο την επιδρομή των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ που έχει ως αποτέλεσμα τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων Παλαιστινίων, αλλά και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη σημερινή και εκείνη του Ομπάμα, που συγκατατέθηκαν στη δολοφονία.

Την ίδια μέρα σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλεται το έγκλημα, απευθύνεται κάλεσμα στον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζοντας την κυβέρνηση του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα.

Από την πρόσφατη πορεία διαμαρτυρίας, για τις δολοφονικές επιδρομές των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη, των κομμουνιστών στην Αθήνα
Από την πρόσφατη πορεία διαμαρτυρίας, για τις δολοφονικές επιδρομές των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη, των κομμουνιστών στην Αθήνα
Η ανακοίνωση κατέληγε με την προτροπή προς τον ελληνικό λαό να απαιτήσει απ' την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού και κατά της ισραηλινής κατοχής, να καταδικάσει τη νέα επίθεση καθώς και τον απάνθρωπο αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

Μαζικές κινητοποιήσεις

Τη Δευτέρα 29/12 πραγματοποιούνται μαζικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πικετοφορίες σε Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Κομοτηνή και Ξάνθη, Τρίκαλα. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας. Χιλιάδες λαού απαίτησαν τον τερματισμό της αιματοχυσίας που προκαλεί το Ισραήλ, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια μέρα η Αλ. Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, επισκέπτεται την πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα και συναντάται με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας Αμπού Γκαζάλα. Μετά το πέρας της συνάντησης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να φτάσει τώρα η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό στο ανώτατο επίπεδο, να απαιτηθεί το σταμάτημα του αποκλεισμού της Γάζας και της ισραηλινής επίθεσης και άμεσα να μπει στο τραπέζι η επίλυση του Παλαιστινιακού με τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, στα εδάφη του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το βράδυ της Δευτέρας από τη συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε την ΕΕ και την απόφασή της προ ολίγου καιρού να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συμπληρώνοντας: «Ηρθε η ώρα, στους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, να ασκήσουμε πίεση ούτως ώστε να απομονωθεί η επίθεση του Ισραήλ και να ανοίξει ο δρόμος για την ουσιαστική επίλυση του Παλαιστινιακού, αν δεν επιλυθεί, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή θα είναι πολύ μεγάλη. Ετοιμαζόμαστε για ενέργειες πιο ουσιαστικής αλληλεγγύης».

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Αλ. Παπαρήγα την Τρίτη 30/12 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής την ίδια και τη συμμετοχή των Δ. Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ, Γ. Τούσσα ευρωβουλευτή, Κ. Καζάκου βουλευτή και Ηλ. Λέγγερη, μέλους της ΚΕ, θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 5 Γενάρη για τη Ραμάλα.

Στη συνέντευξη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε ένα λεπτό χωρίς ο καθένας ατομικά, αλλά κυρίως συλλογικά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά από μια βάρβαρη ισραηλινή επίθεση». Επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι «η λύση είναι μία. Να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να γκρεμιστεί το τείχος που υπάρχει». Κατήγγειλε ότι «την ευθύνη δεν την έχει μόνο η ισραηλινή κυβέρνηση. Την ίδια ευθύνη έχουν οι ΗΠΑ, οι οποίες έδωσαν τις ευχές τους στον πόλεμο αυτό, αλλά και η ΕΕ, η οποία δε δείχνει ουδετερότητα ή απάθεια ή έλλειψη ικανότητας να παρέμβει, αλλά αντίθετα είναι συνήγορος σε αυτή την επίθεση». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Δεν κλαίμε, δε χύνουμε δάκρυα. Αισθανόμαστε πείσμα, οργή, αποφασιστικότητα, για να παλέψουμε έμπρακτα για το δίκιο αυτού του λαού».

Ανακοινώσεις καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης και αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης εξέδωσαν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΟΓΕ. Επίσης, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή της προς τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τους προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις πρεσβείες της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, καθώς και σε όλους τους ευρωβουλευτές, καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησαν να σταματήσει το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων(2014-07-12 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό(2010-02-09 00:00:00.0)
Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας(2009-01-08 00:00:00.0)
Να καταδικαστεί η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ(2009-01-03 00:00:00.0)
Στη Ραμάλα από χτες η αποστολή αλληλεγγύης(2006-07-21 00:00:00.0)
Αμέριστη συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό(2002-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ