Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Οι προστάτες... .

Διάφοροι δημοσιολόγοι του συστήματος, αλλά και δυνάμεις του οπορτουνισμού, απολογητές του ευρωμονόδρομου, χτυπάνε μέσω δημοσιευμάτων, δηλώσεων και άλλων παρεμβάσεων το ΚΚΕ ότι είναι «συστημικό» κόμμα! Είναι, λένε, κόμμα που εναντιώθηκε στην πρόσφατη «εξέγερση», δηλαδή στα τυφλά χτυπήματα με τις μολότοφ ενάντια στις βιτρίνες, επειδή είπε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί κανείς όψιμος «επαναστάτης» του γλυκού νερού να παίζει με την εξέγερση - άλλωστε αυτοί που ονομάτισαν έτσι αυτά τα γεγονότα καταδίκασαν μετά βδελυγμίας κάθε βία - και ταυτόχρονα επιμένει πως κίνημα κατά του καπιταλισμού είναι αυτό που με επικεφαλής την εργατική τάξη συσπειρώνει τ' άλλα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες των καταπιεσμένων στρωμάτων σε αντιμονοπωλιακή πάλη για την ανατροπή του συστήματος.

Η επίθεσή τους στοχεύει στην απαξίωση και τον εκφυλισμό της οργανωμένης κοινωνικοπολιτικής πάλης και του λαϊκού κινήματος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Το ΚΚΕ, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, δε γίνεται να μπει στα καλούπια του συστήματος. Γιατί οι θέσεις του Κόμματος, η κοσμοθεωρία του, οι αρχές του, η ιστορία του και η 90χρονη πολιτική του δράση είναι που του δίνουν τον επαναστατικό του χαρακτήρα, ένα χαρακτήρα που διαρκώς τροφοδοτείται και ανανεώνεται από τη σχέση του με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Ολοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα πολεμάει για την ανατροπή του συστήματος, της τάξης των καπιταλιστών και των κομμάτων της. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ, ως κόμμα της εργατικής τάξης, αποτελεί τη μοναδική αντίπαλο δύναμη απέναντι στο αστικό κράτος και παλεύει για την ανατροπή του. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ παλεύει ώστε να βγει στο προσκήνιο η εργατική τάξη και την προετοιμάζει, ως πρωτοπόρα δύναμη που είναι, για να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι στον πυρήνα της πολιτικής και της δράσης του ΚΚΕ βρίσκεται η ανάδειξη του εκμεταλλευτικού χαρακτήρα του καπιταλιστικού συστήματος και της βασικής αντίθεσης κεφαλαίου - εργασίας. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ παλεύει για να γίνουν πραγματικά κοινωνική ιδιοκτησία τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, ώστε τον παραγόμενο πλούτο να μην τον καρπώνονται μια χούφτα πλουτοκράτες, αλλά να τον ιδιοποιούνται αυτοί που τον παράγουν, οι εργαζόμενοι.

Επειδή, λοιπόν, τα γνωρίζουν όλα αυτά και επειδή αυτά τα χαρακτηριστικά του ΚΚΕ είναι που το διαφοροποιούν από τα αστικά κόμματα και οδηγούν στην ενεργοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, στην πραγματική εξέγερση των εκμεταλλευόμενων ενάντια στους εκμεταλλευτές και την επανάσταση, γι' αυτό και το χτυπάνε. Ο,τι, πάντως, και να κάνουν, η οργανωμένη πάλη με στόχους που οδηγούν στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας και στην ανατροπή της εξουσίας της αστικής τάξης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ολοι αυτοί που τσαμπουνάνε περί «συστημικού κόμματος» προσπαθούν να αποτρέψουν τις εργατικές συνειδήσεις από την πολιτική πάλη για το σοσιαλιστικό σύστημα. Κάνουν τάχα αντισυστημική προπαγάνδα έχοντας στο στόχαστρό τους το σοσιαλισμό και το ΚΚΕ που παλεύει ώστε η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να οικοδομήσουν το δικό τους κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Τον καπιταλισμό προστατεύουν...


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ