Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10265

ΚΟΥΒΑ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
«Η Επανάσταση είναι πιο ισχυρή από ποτέ»

Τα τελευταία αυτά 50 χρόνια, αυτός ο μισός αιώνας που πέρασε από τη στιγμή του θριάμβου της Επανάστασης, είναι τα πιο γόνιμα χρόνια της Ιστορίας της Κούβας και η Επανάσταση είναι πιο ισχυρή από ποτέ, τόνισε ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια των επίσημων εκδηλώσεων που έγιναν την Πρωτοχρονιά στο Σαντιάγο ντε Κούμπα.


ΣΕΛ.  21

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που αθωώνει τους σφαγείς των Παλαιστινίων

ΚΚΕ: ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσποιούνται ουδετερότητα. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, οι ΗΠΑ είναι συνένοχοι και συνεργοί του Ισραήλ. Στηρίζουν και τροφοδοτούν την ιμπεριαλιστική πολιτική του στη Μέση Ανατολή

  • Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις δηλώσεις συμπόνιας και τις φιλανθρωπικές εκκλήσεις της κυβέρνησης. Αυτά δεν έχουν καμία σημασία από τη στιγμή που δεν καταδικάζει ούτε στα λόγια την κατοχή, την επιθετικότητα, τον αποκλεισμό που υφίσταται επί χρόνια ο παλαιστινιακός λαός.
  • Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μεταβαίνει στη Ραμάλα τη Δευτέρα 5 του Γενάρη 2009.
  • Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη την Παρασκευή, ενώ συνεχίζεται από τα ταξικά συνδικάτα η συγκέντρωση φαρμάκων.
  • Παρέμβαση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στον ΓΓ του ΟΗΕ ενάντια στο έγκλημα. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης καταγγέλλει τα συνδικαλιστικά δεκανίκια των ιμπεριαλιστών. Το ΑΚΕΛ στέλνει βοήθεια.
  • Δυναμώνει η αλληλεγγύη από Εργατικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, καλλιτεχνικά Σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς σ' όλη την Ελλάδα. Αλληλεγγύη από το Δήμο Νίκαιας.

ΣΕΛ.  6   -   9


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προετοιμάζει νέο χτύπημα σε Οικονομία - Παιδεία

ΣΕΛ.  11
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ανελέητο κυνηγητό και ένταση της εκμετάλλευσης

Στα μέτρα του κεφαλαίου η πολιτική της ΕΕ και των κρατών - μελών για τους μετανάστες.


ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κάλεσμα για ξεσηκωμό στη ΛΑΡΚΟ

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΥ
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 12 του Γενάρη

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Σε μποναμά μετατρέπεται η επιστροφή στα Ταμεία!

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ