Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζήτησε την άμεση συνεδρίαση της αντιπροσωπείας στην Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση, της αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις του Ευρωκοινοβουλίου με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο και της ομάδας GUE/NGL, προκειμένου να καταδικαστεί η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά:
- Να καταδικαστεί το βάρβαρο έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιείται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.
- Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στη Γάζα και να αποσυρθούν όλα τα κατοχικά στρατεύματα από τα παλαιστινιακά εδάφη.
- Να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.