Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10264

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ η συμμαχία του και η πάλη κατά του κεφαλαίου

Εργάτριες, εργάτες, νέες και νέοι των λαϊκών οικογενειών, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, ανασύνταξη - αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Εμπιστευθείτε το κάλεσμα, την πολιτική πρόταση που σας απευθύνει το ΚΚΕ. Εμπιστευθείτε την εμπειρία, τη γνώση, την υπευθυνότητα που αποδεδειγμένα διαθέτει το ΚΚΕ υπερασπιζόμενο και μαχόμενο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για τα δικά σας συμφέροντα, το δίκιο και την προοπτική σας.

Υπάρχει δρόμος για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τις ολοένα και πιο αντιδραστικές αλλαγές που έχει το κεφάλαιο. Υπάρχει δρόμος για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που κρυφά και φανερά απεργάζονται η ΕΕ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Είναι ο δρόμος της ανασύνταξης - αντεπίθεσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η ταξική πολιτική συνειδητοποίηση. Η ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας και πάλης κατά του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της για την ανατροπή της εξουσίας τους. Είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων. Καταδικάστε τον ιμπεριαλισμό του Ισραήλ που δολοφονεί και καταπατεί τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  3

Motion Team

Associated Press

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
Πείσμα, οργή, αποφασιστικότητα για το δίκιο των λαών
  • Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στη Ραμάλα
  • Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μεταβαίνει στη Ραμάλα τη Δευτέρα 5 Γενάρη 2009, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Παλαιστίνης. Κανένα πρόσχημα, ούτε ίσες αποστάσεις. Αλληλεγγύη, κινητοποιήσεις και διεθνιστική βοήθεια σε αυτόν το λαό που υποφέρει από την ιμπεριαλιστική επίθεση. Αισθανόμαστε πείσμα, οργή, αποφασιστικότητα, για να παλέψουμε έμπρακτα για το δίκιο αυτού του λαού. Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.


ΣΕΛ.  12   -   15


50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Φωτεινό παράδειγμα στην πάλη των λαών

Η Κούβα δεν είναι μόνη. Ποτέ δεν ήταν. Η προσήλωση στις κομμουνιστικές αρχές και αξίες - ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τους ελιγμούς που επιβάλλουν, η ανυποχώρητη υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του σοσιαλισμού, εμπνέουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  17
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης την ερχόμενη Τετάρτη

Το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, 7 Γενάρη, διοργανώνεται στην Αθήνα μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΠΑΜΕ
Με αισιοδοξία και σιγουριά στους ταξικούς αγώνες που έρχονται

Τα θετικά βήματα που έγιναν την προηγούμενη χρονιά αποτελούν σοβαρή παρακαταθήκη. Δέκα χρόνια ζωής και δράσης κλείνει φέτος το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


ΣΕΛ.  9
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς με αυξήσεις 25%

ΣΕΛ.  10
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζονται για τις 12 Γενάρη!

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ