Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Βγάζει «λάδι» την ΕΕ

Ούτε η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στάθηκε ικανή να ωθήσει τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη στάση της ΕΕ, η οποία, από κοινού με τις ΗΠΑ, βάζει πλάτες στην εγκληματική ισραηλινή επιθετικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε η σχετική αναφορά ήταν πως στο έγκλημα αυτό συμπράττουν οι ΗΠΑ, «αλλά και κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ». Οχι η ΕΕ στο σύνολό της, αλλά κάποιοι κύκλοι της...

Είναι όμως η ΕΕ αυτή - και όχι κύκλοι της - που αποφάσισε την αναβάθμιση των σχέσεών της με το Ισραήλ, σε μια συμφωνία πλήρους συνεργασίας μαζί του, χωρίς ούτε καν για τα μάτια του κόσμου να ψελλίσει οτιδήποτε που να αφορά στο παλαιστινιακό ζήτημα και στη στάση του Ισραήλ. Ο ευρωενωσιακός, όπως και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι συνένοχος στο έγκλημα που δεκαετίες τώρα διαπράττεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Να σημειωθεί ακόμα ότι και την περασμένη Τρίτη, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής Τ. Κουράκης, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο γενικά για «εχθροπραξίες», ενώ, αναφερόμενος στην ΕΕ, ισχυρίστηκε ότι αυτή κρατά πολιτική «ίσων αποστάσεων» και συνέχισε ισχυριζόμενος ότι η ΕΕ «θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στο να πιεστεί το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς»! Αυτά, τη στιγμή που η ΕΕ παίζει ήδη σημαντικό ρόλο υπέρ του Ισραήλ και σε βάρος του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ