Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πορεύεται στη ρότα των ιμπεριαλιστών

Στην ίδια ουσιαστικά ρότα με τις ενέργειες της αμερικανοΝΑΤΟικής τάξης πραγμάτων εξακολουθεί να πορεύεται η ελληνική κυβέρνηση, όπως κατέδειξαν και οι δηλώσεις που έκανε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι - όπου πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ - και μετά τη συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, συζήτησε με τον πρωθυπουργό την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ώστε να περάσουν με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια και το ιατρικό προσωπικό. «Εχουμε μείνει σύμφωνοι, πρόσθεσε, για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και για την προετοιμασία την οποία έχουμε κάνει για να είμαστε παρόντες κυρίως και πρωτίστως στο ανθρωπιστικό επίπεδο».

Χαρακτηριστικό του πνεύματος της τοποθέτησης της ελληνικής διπλωματίας για την απάνθρωπη στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας κατά αμάχων σε πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή, είναι η συνέχιση της απουσίας ευθείας και απερίφραστης καταδίκης του επιτιθέμενου.

Θυμίζουμε πως στην πρώτη της δήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε όχι μόνο να εξισώσει τους θύτες Ισραηλινούς με τα θύματά τους, άμαχους Παλαιστίνιους, αλλά και να επιρρίψει την ευθύνη για την έναρξη της σφαγής στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ