Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Εμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης

Με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα
Από τη χτεσινή επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα
Τη βαθιά αλληλεγγύη που νιώθουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης μετέφερε, χτες το πρωί, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, Αμπού Γκαζάλα.

«Το ΠΑΜΕ μιλά ξεκάθαρα. Δε συμφωνεί με τη λογική των ίσων αποστάσεων που χρησιμοποιούν και η κυβέρνηση και μια σειρά άλλες δυνάμεις, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα», επισήμανε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κατά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τον Αμπού Γκαζάλα. «Καταδικάζουμε το σφαγιασμό των Παλαιστινίων. Θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας για να φτάσει αυτό το μήνυμα σε όλους τους τόπους δουλειάς», συμπλήρωσε, ενώ μετά τη συνάντηση, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, υπογράμμισε: «Το ΠΑΜΕ μετέφερε την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας μας, την οργή και την αγανάκτηση για τη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού από τους Ισραηλινούς ιμπεριαλιστές με τη συμμετοχή και τη στήριξη των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Μεταφέραμε επίσης την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στην προσπάθεια που κάνει ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει κράτος, και είμαστε σύμφωνοι σε αυτό, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Για μας η επίσκεψή σας είναι χαρά και τιμή», σημείωσε απ' τη μεριά του ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αποστολής στην Αθήνα. Ο λαός μας ποτέ δεν υπέκυψε στους κατακτητές, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η περίπτωση του παλαιστινιακού λαού αποδεικνύει ότι σήμερα δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο.

Πολύμορφες πρωτοβουλίες

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΠΑΜΕ θα προχωρήσει σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, εκφράζοντας πολύμορφα την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Ηδη, προετοιμάζεται η αποστολή φαρμάκων που τόσο ανάγκη έχουν τα θύματα των βάρβαρων επιθέσεων. Ηδη, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πήραν πρωτοβουλία συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού και χρημάτων. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).

Το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης 7 Γενάρη, η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η Πολιτιστική Παρέμβαση διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Ο χώρος και ο χρόνος της συναυλίας θα γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), καταδικάζοντας με αποτροπιασμό το νέο έγκλημα, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να σταθούν αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό με κάθε τρόπο. Τη φωνή της με «όλες τις φωνές στον κόσμο που αξιώνουν την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων, την αναγνώριση ανεξάρτητου κράτους των Παλαιστινίων», ενώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

«Τα μισόλογα και οι "ίσες αποστάσεις" εκφράζουν, ουσιαστικά, συμφωνία στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που το μόνο που ζητούν, αγωνιζόμενοι 60 και πάνω χρόνια, είναι το δικαίωμά τους να έχουν τη δική τους πατρίδα, το δικό τους ανεξάρτητο κράτος, όπως έχουν όλοι οι λαοί του κόσμου», επισημαίνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας, καταδικάζοντας τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ.

«Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταγγείλει την απάνθρωπη - εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ», τονίζει με τη σειρά της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη(2010-05-27 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Νάκμπα(2010-05-19 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό(2009-12-04 00:00:00.0)
Επίσκεψη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη(2009-02-04 00:00:00.0)
Να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή - Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος(2008-12-30 00:00:00.0)
Νέες διαδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Χανιά(2006-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ